Ispiši ovu stranicu

Vojska je i dalje angažirana na stradalom području

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Na sanaciji poplavljenih područja u Slavoniji  trenutno su angažirana 172 pripadnika Oružanih snaga RH, javljaju iz Ministarstva obrane RH. 

Pripadnici Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) angažirani su na aktivnostima dekontaminacije na dekontaminacijskim postajama „ZIB“ u Rajevom Selu i „Velebit“ u  Gunji, gdje su tijekom jučerašnjeg dana dekontaminirali ukupno 1842 osoba i 1016 prijevoznih sredstava.

Zdravstveno-veterinarski namjenski organizirane snage nastavljaju s aktivnostima  asanacije terena u selu Gunja te dezinsekcijskim mjerama dekontaminacijskih postaja „Velebit“ i „ZIB“, kao i objekata Doma za djecu s posebnim potrebama u Gunji, u kojem su tijekom jučerašnjeg dana pripadnici OS RH počeli raščišćavanje i odvoz uništenog namještaja i otpada. Raščišćavanje drugog dijela Doma nastavlja se i danas.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije angažirani su na sanaciji obalnih potpora na mostu „Bejli“u selu Račinovci. Pripadnici Pukovnije veze nastavljaju s osiguranjem komunikacijskih sustava, a pripadnici Vojne policije angažirani su na području Županje i okolice.

Na tri lokacije, u Cerni, Drenovcima i Otoku angažirane su poljske kuhinje te pripadnici Voda za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, koji nastavljaju s pripremom i podjelom obroka i vode, kao i održavanjem motornih vozila i popunom pogonskim gorivom sredstava i tehnika OS RH.

Danas je na terenu angažirano 58 motornih vozila, četiri sanitetska vozila, osam inženjerijskih strojeva, četiri cisterne i dva čamca.

Pročitano 1208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar