Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski Križni put na Putu spasa

Ovim putem su mnogi pronašli put u slobodu Ovim putem su mnogi pronašli put u slobodu Foto: J. Vrdoljak

Subota uoči Cvjetnice u Vukovaru je uz molitvu održan Križni put na Putu spasa ili Kukuruznom putu od Zavjetne kapelice na Lušcu do Bogdanovaca u dužini od 5 kilometra, koji je bio jedini i najkraći prolaz za branitelje koji su tijekom opsade Vukovara u jesen te godine dolazili braniti grad na Dunavu.

Nakon sloma obrane njime su se branitelji i civili nastojali probiti do Bogdanovaca i slobodnog područja Vinkovaca. Po riječima vukovarskog župnika fra Ivice Jagodića molitva je u znak sjećanja na muke Isusove i njegove patnje, ali i na sve branitelje i civile koji su prolazili tim putem uz najveće opasnosti riskirajući svoj život s mišlju hoće li doći do slobode ili ne.

 

Posljednji koji su tim putom ušli u Vukovar bili su pripadnici HOS-a iz Zagreba, na čiji je poticaj i uz pomoć branitelja uz vukovarsku gradsku obilaznicu prije više godina sagrađena Zavjetna kapelica. Potom je 2010. godine rođena nova ideja, gradnja 15 postaja Križnog puta na trasi kukuruznog puta koji od Vukovara završava nedaleko od ulaska u Bogdanovce.  Za to su neki projekti već izrađeni preko Fonda za obnovu i razvoj Vukovara.

Pročitano 1491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI