NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Podrška žrtvama i svjedocima kaznenih djela je neophodna

  • Petak, Tra 11 2014
  • Piše: 
Predavači na okruglom stolu održanom u Vukovaru Predavači na okruglom stolu održanom u Vukovaru Foto: A. Lovrić

I žrtve i svjedoci često trebaju samo nekome ispričati svoju priču. U tu je svrhu otvorena telefonska linija 116 006

U Vukovaru je u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima održan okrugli stol  na temu poboljšanja psihološkog i ekonomskog položaja žrtava i svjedoka Iako su zakonske odredbe u našoj zemlji  ustvari jako dobre, zakoni se ne provode na terenu i  zbog toga je i žrtvama i svjedocima potrebna dodatna podrška, ustvrdila je na Barbara Veličković, izvršna direktorica Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. – Od 2006. Godine kada je naša udruga osnovana do danas zamjetne su promjene, žrtve imaju neka prava barem na papiru, a koliko se ona ostvaruju to je druga priča. Javnost pa tako ni sama žrtva počesto uopće nisu upoznati sa svojim pravima-navela je Veličković dodajući da uz pravnu podršku žrtvama pružaju i emocionalnu podršku koja je jako važna. O novinama u kaznenom zakonu govorio je Nikola Bešenski, sudac Županijskog suda Vukovar. –PO novom zakonu više nema volontera pri sudu i zato mislim da je velika važnost ove udruge. Osobno smatram da je ovo puno bolje rješenje jer institucionalno problem imamo riješen u sudovima djelatnike koji su za to zaduženi, a ova udruga može i dodatno pomagati –pojasnio je Bešenski.

A idejni začetnik projekta u kojem se i žrtvama i svjedocima pruža dodatna pomoć je bivši predsjednik Županijskog suda Vukovar Ante Zeljko koji o svojim iskustvima i potrebi za ovakvom podrškom, govorio danas u Vukovaru. Podsjetio je da se s ovim projektom zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela u Vukovarskom sudu počelo prije osam godina kada za to nije bilo ni potrebnog prostora i kada se tako nešto nije nigdje u Hrvatskoj, a danas je to postao obrazac po kojemu se radi u svim hrvatskim sudovima.

Na okruglom stolu  predstavljena su  dosadašnja  postignuća i mjere poduzete na području promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, ali i razmjena iskustava u pružanju  pravne i psihosocijalne podrške s naglaskom na unaprjeđenje postojećeg sustava podrške, a o ciljanoj  temi su predavali predstavnici civilnog sektora i institucija  s iskustvom rada sa žrtvama i svjedocima. Sve informacije o podršci žrtvama i svjedocima kaznenih djela mogu se dobiti na broj telefona 116 006.

Pročitano 1480 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija