Ispiši ovu stranicu

Vukovarska OŠ Nikole Andrića u projektu školskog strateškog partnerstva

Vukovarska škola jedina je škola iz Hrvatske uključena u projekt Vukovarska škola jedina je škola iz Hrvatske uključena u projekt Foto: R.Rac

Vukovarska Osnovna škola Nikole Andrića jedina je škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u projektu školskog strateškog partnerstva u okviru programa ERASMUS+.

Danas je tim povodom Vukovar i OŠ Nikole Andrića posjetio Karel Demeulemeester, ravnatelj osnovne škole iz Belgije kako bi sudionici dogovorili strateške odrednice ovoga programa. U program, koji bi se trebao provoditi slijedeće tri godine, uključeno je šest osnovnih škola iz Belgije, Italije, Turske, Irske, Grčke i Hrvatske.

- Kako se ove godine obilježava 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, četiri osnovne škole koje sudjeluju u programu se nalaze na nekadašnjoj ratnoj prvoj crti, s time što smo odlučili uključiti i jednu školu iz Belfasta u Irskoj te OŠ Nikole Andrića iz Vukovara s obzirom na nedavnu ratnu povijest u obje zemlje – rekao je  Demeulemeester.

Ovaj program potiče razmjenu iskustava i dobre prakse između osnovnih i srednjih škola.

– Svaka država koja sudjeluje u projektu pokriva svoje područje. Naša škola pokriva područje iz likovne umjetnosti i umjetnosti općenito, a osnovna aktivnost će se provoditi putem mobilnosti nastavnog osoblja u druge države istaknula je Marija Purgar koordinatorica tima za projekte u OŠ Nikole Andrića. 

Pročitano 1501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac