Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima održan Sajam poslova

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Nezaposleno 23.000 osoba u županiji

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvarajući u Vinkovicima 7. sajam poslova na kojem sudjeluje više od 70 izlagača i poslodavaca, založio se za financiranje onih projekata iz EU fondova koji otvaraju nova radna mjesta i stvaraju nove vrijednosti. -Izgradnja muzeja je lijepa i korisna stvar, ali EU to ne financira jer to nije stvaranje novih vrijednosti. Trebamo se okrenuti projektima koji će smanjiti nezaposlenost i unaprijediti konkurentnost-naglasio je Mrsić.

Dodao je kako od EU ne treba očekivati čuda ako prethodno sami ne stvorimo sustav rada i zapošljavanja koji će stvarati nove vrijednosti.

Sajam poslova održan je u vinkovačkoj dvorani "Barun Trenk", a ministar Mrsić obišao je i štandove vinkovačkog Sajma poslova te razgovarao s izlagačima i s tražiteljima posla.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah izvijestila je kako je ta ustanova prošle godine posredovala u zapošljavanju više od 217.000 nezaposlenih osoba, o čemu, kako je rekla, nitko ne govori već se u javnosti često stvara slika da HZZ nikoga ne zapošljava.

Na području Vukovarsko-srijemske županije trenutno je nezaposleno više od 23.000 osoba od kojih oko  17.000  dolazi s područja Vinkovaca, Županje i Otoka. U okviru vinkovačkog Sajma poslova održan je i međunarodni okrugli stol na temu: "Prekogranična suradnja i EURES-primjeri dobre prakse", na kojemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, lokalne samouprave i uprave te službi za zapošljavanje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Pročitano 1711 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI