Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Sindikalni čelnici najavili prosvjed pred Hrvatskim saborom

Prosvjed u Zagrebu Prosvjed u Zagrebu Foto: Arhiva HRV-a

Sindikalni čelnici najavili su i u Osijeku, na današnjem sastanku sa sindikalnim aktivistima iz pet slavonskih županija, da će u organizirati javni prosvjed pred Hrvatskim saborom u četvrtak, ako se toga dana prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) nađe na saborskom dnevnom redu, a nakon toga su spremni i na organiziranje općeg štrajka.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je da sindikalne središnjice nakon prosvjeda i općeg štrajka nastavljaju s drugim aktivnostima, ako vlast ne izmijeni sporne dijelove ZOR-a. Ocijenio je kako za štetu koja će nastati eventualnim općim štrajkom neće biti odgovorni radnici, već "vlast i nedgovorni poslodavci, koji guraju ovakav zakon", a sve aktivnosti bit će provedene na zakonit način, pa se radnici ne moraju bojati otkaza.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel poručio je svima koji će radnicima prijetiti otkazima zbog sudjelovanja u štrajku da je "prošlo vrijeme manipulacija i plašenja", a sindikati će organizirati legalan štrajk u kojem bez sankcija može sudjelovati svaki radnik.

Pročitano 1255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI