Ispiši ovu stranicu

Vukovar po drugi puta domaćin Županijske smotre Lidrana

Na smotri se predstavilo 17 osnovnih i 5 srednjih škola s područja naše županije Na smotri se predstavilo 17 osnovnih i 5 srednjih škola s područja naše županije Foto: R.Rac

Smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva, na Županijskoj smotri učeničkog stvaralaštva Lidrano 2014 u Vukovaru, okupila je predstavnike 17 osnovnih i 5 srednjih škola s prostora cijele županije. 

Učenici su nastupili u kategoriji literarnih radova, novinskog stvaralaštva i u dramsko-scenskim nastupima, kao i radijskim emisijama te školskim listovima. Nakon predstavljanja svih radova uslijediti će proglašenje najuspješnijih koji će dobiti priliku predstaviti se i na državnoj smotri.

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Lidrano 2014., između ostalih, sudjeluju sve osnovne škole s vukovarskog područja, no nažalost niti jedna srednja škola, doznajemo od Lidije Miletić, ravnateljice vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića, koja je domaćin ovogodišnje Županijske smotre učeničkog stvaralaštva za dramsko - scenski dio.

Ovogodišnja županijska smotra održana je na dvije lokacije - dramsko scenski dio održao se u prostoru Hrvatskog doma Vukovar, dok su se učenici u literarnom i novinarskom stvaralaštvu predstavili u vukovarskoj OŠ Antuna Bauera, gdje im je domaćin bio ravnatelj škole Joza Mihaljev.

Domaćini su izrazili zadovoljstvo velikim brojem sudionika i bogatstvom ove Županijske smotre naglašavajući kako im je posebno zadovoljstvo što je Vukovaru pripala čast, već po drugi puta, biti domaćinom ovako važne manifestacije.

O najboljima će sud donijeti žiri sastavljen od profesora hrvatskog jezika,  kao i državni izbornik prosudbene komisije, hrvatski  redatelj i glumac Mario Kovač.

Po završetku svih županijskih smotri u Republici Hrvatskoj odlučit će se vrijeme i mjesto održavanja Državne smotre. 

Pročitano 1943 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac