Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovar drugi najefikasniji grad u Hrvatskoj

Ilustracija Ilustracija Foto: A. Lovrić

Kako doznajemo iz gradske uprave Grad Vukovar trenutno je na drugom mjestu po postotku izdanih rješenja za legalizaciju

Podaci su to Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji kažu da je efikasniji nadležni gradski ured  za legalizaciju po postotku izdanih rješenja za legalizaciju jedino onaj u Dubrovniku. Nadležno upravno tijelo Grada Vukovara, od ukupno 2499 podnesenih zahtjeva riješilo je 603 ili 24,13 posto.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osnovalo je s 01. Siječnja ove godine Agenciju za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u svrhu što učinkovitijeg i bržeg procesa rješavanja zaprimljenih zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju a time i ostvarivanja osnovne svrhe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, odnosno  ozakonjenja što većeg broja nezakonito izgrađenih zgrada. Agencija će preuzeti predmete nadležnim upravnim tijelima koja imaju zaostatak u broju riješenih predmeta, utvrditi naknadu i donijeti rješenje o izvedenom stanju.

Zbog dosadašnjeg rada i razvoja situacije nema nikakve bojazni za Grad Vukovar da bi dio predmeta trebala preuzeti Agencija, a učinit će se i dodatni napori, upošljavanjem volontera, kako bi nastavili s uspjehom provoditi poslove u vezi legalizacije.

Pročitano 1593 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI