Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

SHU traži da se status učitelja izjednači sa statusom službene osobe

Ministar, Željko Jovanović Ministar, Željko Jovanović Foto: Arhiva

Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) predao je jučer Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) peticiju s 14.774 potpisa članova sindikata da se status učitelja izjednači sa statusom službene osobe, a ministru Željku Jovanoviću poručili su kako mu je ta peticija odlična potpora i neka je iskoristi da bi se "konačno izborio u Vladi za zakon koji će ih zaštititi".

SHU je izvijestio da je uz peticiju predao i pismo u kojemu ministra podsjećaju da je javno najavio i obećao da će učiniti sve da se status učitelja izjednači sa statusom službenih osoba, primjerice policajaca. To bi u praksi značilo strože i brže kažnjavanje svih onih koji vlastite frustracije nastoje liječiti napadom na učiteljice i učitelje", navodi sindikat u pismu.

Hrvatska javnost, ocjenjuju, odlično je informirana o sve češćim fizičkim napadima učenika ili njihovih roditelja na učitelje u osnovnim školama tijekom cijele protekle godine, a ministra prozivaju da, "koliko im je poznato, nije otišao dalje od te izjave". "SHU sa svim svojim članovima koji su potpisali peticiju odlična Vam je podrška i iskoristite ju da se konačno izborite u Vladi za zakon koji će nas zaštititi", poručili su ministru Jovanoviću.

Izvor: Hina

Pročitano 1218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI