Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Još nije prikupljeno dovoljno potpisa

Snježana Patko na jednoj od tiskovnih konferencija stožera Snježana Patko na jednoj od tiskovnih konferencija stožera Foto: A. Lovrić

Za raspisivanje referenduma "o ćirilici" do 24 sata u nedjelju 1. prosinca treba prikupiti 450.000 potpisa

Koordinacijsko operativni tim RH i  Organizacijski odbor za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma "Vukovar - ne ćirilici" danas je u Zagrebu održao konferenciju za novinare  na kojoj su iznijeli informaciju da još uvijek nisu prikupili dovoljan broj potpisa birača.

Glavna koordinatorica inicijative Snježana Patko  navela je da broj prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma zasad još nije dovoljan. Stoga je pozvala građane da, pomognu kako bi se spriječilo kršenje Ustava i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te Zakona o referendumu na štetu većinskog stanovništva. Patko je navela da se, osim u Istarskoj županiji (s izuzetkom Umaga), prikupljanje potpisa opstruira i u Babinoj Gredi. Tamo je načelnik općine Josip Krnić izjavio da nije dužan izdati pisanu odbijenicu za davanje javnih površina za korištenje za prikupljanje potpisa i da zakoni za njega ne postoje, rekla je Patko. 

Podsjetila je da su im u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima zapaljeni štandovi inicijative, u Zagrebu prevrnuti, a zabilježeno je i kidanje plakata te napadi na volontere. Kako prenosi HINA, odgovarajući na novinarska pitanja Patko je rekla, ako ne prikupe dovoljan broj potpisa imaju i rezervni plan, ali nije željela iznijeti pojedinosti.

Pročitano 3820 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI