NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Još nije prikupljeno dovoljno potpisa

  • Petak, Stu 29 2013
  • Piše: 
Snježana Patko na jednoj od tiskovnih konferencija stožera Snježana Patko na jednoj od tiskovnih konferencija stožera Foto: A. Lovrić

Za raspisivanje referenduma "o ćirilici" do 24 sata u nedjelju 1. prosinca treba prikupiti 450.000 potpisa

Koordinacijsko operativni tim RH i  Organizacijski odbor za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma "Vukovar - ne ćirilici" danas je u Zagrebu održao konferenciju za novinare  na kojoj su iznijeli informaciju da još uvijek nisu prikupili dovoljan broj potpisa birača.

Glavna koordinatorica inicijative Snježana Patko  navela je da broj prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma zasad još nije dovoljan. Stoga je pozvala građane da, pomognu kako bi se spriječilo kršenje Ustava i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te Zakona o referendumu na štetu većinskog stanovništva. Patko je navela da se, osim u Istarskoj županiji (s izuzetkom Umaga), prikupljanje potpisa opstruira i u Babinoj Gredi. Tamo je načelnik općine Josip Krnić izjavio da nije dužan izdati pisanu odbijenicu za davanje javnih površina za korištenje za prikupljanje potpisa i da zakoni za njega ne postoje, rekla je Patko. 

Podsjetila je da su im u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima zapaljeni štandovi inicijative, u Zagrebu prevrnuti, a zabilježeno je i kidanje plakata te napadi na volontere. Kako prenosi HINA, odgovarajući na novinarska pitanja Patko je rekla, ako ne prikupe dovoljan broj potpisa imaju i rezervni plan, ali nije željela iznijeti pojedinosti.

Pročitano 1742 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija