Ispiši ovu stranicu

Projekt za usavršavanje kuhara tradicijske kuhinje

Projektom je predviđena edukacija 60 polaznika iz Istre i Slavonije Projektom je predviđena edukacija 60 polaznika iz Istre i Slavonije Snimak: Marija Molnar

U Studium učilištu Vukovar predstavljen je projekt Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije, vrijedan 168 tisuća eura, a financiran bespovratnim sredstvima  Europske unije do 80 posto.

Projektom se želi doprinijeti većoj iskorištenosti potencijala lokalne gastronomije u Slavoniji i Istri besplatnim usavršavanjem 60 kuhara iz ovih regija kroz program u trajanju 150 sati, a tijekom projekta bit će provedeno i terensko istraživanje za etnološki elaborat, tiskana kuharica lokalnih jela i proveden niz drugih aktivnosti.   

 

Nositelj ovog projekta koji traje godinu dana je Pučko otvoreno učilište Andragog Županja, a partneri su Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb, Studium učilište i Otvoreno učilište Diopter Pula. U projektu surađuju i HGK Pula te Hrvatski zavod za zapošljavanje Županja i Vukovar .

 

Pročitano 2475 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar