Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Identificirano 10 branitelja i civila

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirano je deset posmrtnih ostataka branitelja i civila iz Domovinskog rata. Ekshumirani su iz masovnih i pojedinačnih grobnica iz Hrvatske, BIH i Srbije. Pet je branitelja i pet civila. Hrvatska traga za još 1.674 osobe, rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

Pomoćnik ministra branitelja, pukovnik Ivan Grujić rekao je da je jedna od danas identificiranih osoba pronađena u Šidu u neoznačenom grobu, a tijelo pronađeno u suradnji s nadležnim tijelima Srbije. Jedna osoba pronađena je na području Slanog kod Dubrovnika i godinama se vodila istraga gdje je pokopana, a jednu osobu smo pronašli na području Baranje, također na neobilježenom mjestu, rekao je Grujić. Dodao je kako su jednu osobu pronašli i na Novom vukovarskom groblju gdje je ukupno pokopano 938 osoba i skoro sve su identificirane. U suradnji s nadležnim tijelima iz Bosne i Hercegovine preuzeli su posmrtne ostatke jedne osobe.

 

Na upit kakva je suradnja s nadležnim institucijama Republike Srbije na ovom planu ministar  Matić je rekao kako se naporima njegovog ministarstva i suradnjom „dolazi do rezultata i da se suradnja poboljšava“. To je rezultat posjeta predsjednika Republike Ive Josipovića i naše ministrice vanjskih poslova Srbiji te mene i pukovnika Grujića, rekao je Matić dodajući kako pomaka ima, ali oni nisu onakvi kakve bismo željeli te je mišljenja da možemo i više. Ova brojka od 1674 za nas je velika, a za obitelji sigurno još veća, izjavio je ministar Matić.  

Pročitano 1656 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI