Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Pismo isprike gradonačelnika Vukovara veleposlanicima

Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Ilustracija Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Ilustracija Foto:HRV

Budući da su brojni veleposlanici koji su sudjelujući službenom protokolu obilježavanja Dana sjećanja bili svjedoci događanja u Koloni sjećanja 18. studenoga u Vukovaru, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio im je danas otvoreno pismo isprike

Primite najiskrenije isprike koje Vam upućujem u svoje ime i u ime većine građana grada Vukovara povodom nemilih događanja 18. studenoga na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Izražavam svoje žaljenje što kao novopridošli članovi  zajednice europskih naroda, iako smo to silno željeli, na Dan sjećanja  iz Vukovara nismo sa vučedolskom golubicom poslali još jednu poruku i potvrdu koliko su građani Vukovara voljni i spremni u danima vječnog sjećanja na svoje žrtve u Domovinskom ratu istovremeno biti pobornici mira i tolerancije kao zaloga  onima koji će Vukovar nositi  u budućnost.

U našim susretima uvijek sam isticao sve potencijale koje Vukovar ima kao grad koji se nalazi na Dunavu, toj glavnoj prometnici Europe. I nakon posljednjeg nemilog događaja, kada ste sa najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske bili spriječeni odati počast žrtvama Vukovara,  ss dužnom isprikom upućujem Vam i želju za Vašom snažnijom potporom gradu Vukovaru u ostvarivanju planova za  razvoj gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta. Trenutačno na području Vukovara imamo 9650 zaposlenih, ali i 3.015 nezaposlenih osoba. Grad Vukovar je zbog raznih povlastica najisplativije mjesto za ulaganje u Republici Hrvatskoj te smatram da posljednji nemili  događaji neće utjecati na privlačenje stranih investicija u grad Vukovar.

Posebno Vas molim da u okviru Vašeg djelovanja nikad ne zaboravite na činjenicu da je  još uvijek nepoznata sudbina 297 zarobljenih i nasilno odvedenih osoba s područja grada Vukovara. Pomognite u pronalaženju  nestalih, jer konačna istina  će osloboditi i taj najveći uteg koji je kočnica još snažnijem  miru i toleranciji u gradu Vukovaru.

Pismo isprike potpisuje gradonačelnik Vukovara, Željko Sabo.

 

Pročitano 1822 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI