NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Pismo isprike gradonačelnika Vukovara veleposlanicima

  • Četvrtak, Stu 21 2013
  • Piše: 
Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Ilustracija Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Ilustracija Foto:HRV

Budući da su brojni veleposlanici koji su sudjelujući službenom protokolu obilježavanja Dana sjećanja bili svjedoci događanja u Koloni sjećanja 18. studenoga u Vukovaru, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio im je danas otvoreno pismo isprike

Primite najiskrenije isprike koje Vam upućujem u svoje ime i u ime većine građana grada Vukovara povodom nemilih događanja 18. studenoga na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Izražavam svoje žaljenje što kao novopridošli članovi  zajednice europskih naroda, iako smo to silno željeli, na Dan sjećanja  iz Vukovara nismo sa vučedolskom golubicom poslali još jednu poruku i potvrdu koliko su građani Vukovara voljni i spremni u danima vječnog sjećanja na svoje žrtve u Domovinskom ratu istovremeno biti pobornici mira i tolerancije kao zaloga  onima koji će Vukovar nositi  u budućnost.

U našim susretima uvijek sam isticao sve potencijale koje Vukovar ima kao grad koji se nalazi na Dunavu, toj glavnoj prometnici Europe. I nakon posljednjeg nemilog događaja, kada ste sa najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske bili spriječeni odati počast žrtvama Vukovara,  ss dužnom isprikom upućujem Vam i želju za Vašom snažnijom potporom gradu Vukovaru u ostvarivanju planova za  razvoj gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta. Trenutačno na području Vukovara imamo 9650 zaposlenih, ali i 3.015 nezaposlenih osoba. Grad Vukovar je zbog raznih povlastica najisplativije mjesto za ulaganje u Republici Hrvatskoj te smatram da posljednji nemili  događaji neće utjecati na privlačenje stranih investicija u grad Vukovar.

Posebno Vas molim da u okviru Vašeg djelovanja nikad ne zaboravite na činjenicu da je  još uvijek nepoznata sudbina 297 zarobljenih i nasilno odvedenih osoba s područja grada Vukovara. Pomognite u pronalaženju  nestalih, jer konačna istina  će osloboditi i taj najveći uteg koji je kočnica još snažnijem  miru i toleranciji u gradu Vukovaru.

Pismo isprike potpisuje gradonačelnik Vukovara, Željko Sabo.

 

Pročitano 1590 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija