NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Jedan aršin nije jednak u Vukovaru i negdje dalje u Hrvatskoj

  • Četvrtak, Stu 21 2013
  • Piše: 
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Arhivska fotografija

Rekao je to Vlado Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara govoreći o uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru navodeći kako žele da zajednice na lokalnoj razini koje u stvarnosti dijele život svakodnevno, uređuju te manjinske odnose između sebe, a ne da to bude po sili zakona ili silom

Na konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara bilo je riječi o prikupljanju potpisa za provođenje referenduma te o zbivanjima 18.studenog u Vukovaru. Iako je izrazio nezadovoljstvo što im u nekim sredinama u Istarskoj županiji  nije omogućeno prikupljanje potpisa, Vlado Iljkić član stožera za pravna pitanja upravo je Istru naveo kao primjer kako se moraju rješavati pitanja odnosa u lokalnoj zajednici. -U Istri dvojezičnost funkcionira upravo zahvaljujući tome jer do toga nije došlo prisilom, već je to pitanje rješavano unutar zajednice- pojasnio je Iljkić. Stožer po Iljkićevim riječima doista želi jednakost na ovim prostorima i trude se da zajednice na lokalnoj razini koje dijele svakodnevnicu uređuju te manjinske odnose između sebe.  –Da to ne bude ni po sili zakona ni silom, da to ne bude na način da je jedan aršin jednak za sve zbog izuzetno kompleksnih odnosa proizašlih iz povijesnih razloga, odnosno novije povijesti vezano za Domovinski rat-mišljenja je Iljkić Smatra da premijeru Zoran Milanović ne želi vidjeti istinu već pokušava rješavati sve po kratkom postupku, a što je, kako ističe Iljkić, odlika totalitarističkih razmišljanja.

-Potpisi se prikupljaju na ukupno oko 2.000 mjesta u zemlji, a za područje Istre nisu stigla odobrena za pojedine lokacije-objavila je novinarima Snježana Patko, članica stožera dodajući kako su istrani ipak vrlo dobro shvatili o čemu je ovdje riječ i prilaze njihovim štandovima i daju svoje potpise za referendum. –Oni shvaćaju da oni ne gube nikakva prava. Ovo naše pitanje se tiče samo dvojezičnosti, ostala prava ostaju onakva kakva jesu-pojasnila je Patko naglašavajući da je u Vukovaru prvi potpis za referendum dala osoba srpske nacionalnosti.

Iz Stožera su novinarima podijelili i priopćenje u kojemu vladajuću koaliciju optužuju za omalovažavanje branitelja i hrvatskoga naroda. Ističu i da su sudionici Kolone sjećanja "po svojoj savjesti odabrali kome pripadaju i znali su kome se idu pokloniti i za koga moliti toga dana". Politčarima zamjeraju što su vukovarsku Kolonu sjećanja već sutradan, 19. studenoga u Saboru iskoristili za međusobna optuživanja i prozivanja, zaboravivši na žrtve i stradalnike.

Govoreći o Koloni sjećanja, Tomislav Josić, predsjednik stožera rekao je kako nitko u koloni nije bio spriječen hodati. –Mnogi iz one male skupine koja je bila u bolnici priključili su se kao zadnji  koloni kada su došli na red. Nakon hodnje od 150 metara odjednom su stali, okrenuli se i otišli, ostavili stjegonoše i počeli širiti neistine-ustvrdio je Josić. Na novinarsko pitanje znači li to da državnom vrhu nitko nije priječio hodnju Josić je odgovorio: „kako je moguće da je Mile Dedaković Jastreb i Tomislav Merčep da su u kolicima prošli, kako je moguće da je Dugan prošao. Kako je moguće da je velika većina tih ljudi koja je bila u bolnici da je prošla? “

Josić nije želio komentirati izjave iz HDZ-a koji se ogradio od organizacije kolone sjećanja, a na novinarski upit da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio u koloni koja je došla do groblja, Josić je odgovorio „mnogi su bili“.

Informacije na webu

Stožer je postavio internetsku stranicu www.referendum-vukovar.com sa svim informacijama o referendumu za proglašenje Vukovara mjestom posebnoga pijeteta, za čije raspisivanje Stožer do 1.prosinca prikuplja potpise građana.

Pročitano 1763 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija