Ispiši ovu stranicu

Djeca poginulih branitelja u jedinstvenom mimohodu

Došli u Vukovar iz svih krajeva Hrvatske Došli u Vukovar iz svih krajeva Hrvatske Snimak: Marija Molnar

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata tradicionalno je,  po šesti put,  organizirala  mimohod pod nazivom Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga. Simboličnom hodnjom od Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskoga rata do Ovčare, dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj nakon Domovinskoga rata, sudionici su odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom stvorili temelje slobodne i neovisne Hrvatske.

I ove su godine sudionici, njih oko tisuću,  pristigli iz svih krajeva Hrvatske, od Škabrnje, Zadra, Zagreba, Bjelovara, Zadra, sjeverne Hrvatske i drugih mjesta. Predsjednik udruge koja broji oko 800 članova iako je stvarni broj djece poginulih i nestalih branitelja veći, Igor Gavrić ističe da su im ta podrška i sudjelovanje u mimohodu  važni jer im je u dan sjećanja na Vukovar lakše, a pogotovo sada zbog aktualne situacije u gradu. 

Naglašava i da udruga ima svoj stav oko posljednjih događaja u Vukovaru  te ističe da „netko uporno Hrvatsku želi razjediniti i stvoriti dvije imaginarne skupine ljudi“. – Naši su roditelji položili živote za jedinstvenu Hrvatsku, a nekidan smo u koloni sjećanja vidjeli da Hrvatska jeste jedinstvena. Vladu RH molimo da pokaže sluha za hrvatski narod i da shvati kako ovo što se događa u Vukovaru nije dobro. Na njima je slijedeći korak – istaknuo je Gavrić. 

Pročitano 1546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar