Ispiši ovu stranicu

Dvije kolone sjećanja

Za vrijeme trajanja programa u krugu bolnice, kolona predvođena Stožerom već je koračala ulicama Vukovara Za vrijeme trajanja programa u krugu bolnice, kolona predvođena Stožerom već je koračala ulicama Vukovara Foto: Siniša Đurić

Iako je bilo najavljivano iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kako na današnji dan neće biti dvije kolone sjećanja koje će proći Vukovarom u spomen na žrtve agresije na taj grad 1991., to se nije obistinilo i najveći dio sudionika krenuo je u koloni koju predvodi Stožer.

Oni su, nakon intoniranja himne i minute šutnje za poginule, pošli prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata formirajući veliku kolonu, a među njima su i generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak.

U krugu vukovarske bolnice održan je komemorativni skup, na kojem su nazočili najviši hrvatski dužnosnici predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović i članovi Vlade i drugi.

Među sudionicima obilježavanja u krugu bolnice stigli su i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i Srpskog demokratskog foruma Veljko Đakula.

Po dolasku u krug bolnice upitan o dvjema kolonama sjećanja, predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako je na današnji dan najbitnije odati počast onima koji su položili živote za Vukovar i Hrvatsku, a da je stvar svakoga kako će to učiniti, javlja Hina.

Pročitano 1815 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV