NAJNOVIJE
Preminuo je Predrag Fred Matić

Predrag Fred Matić, aktualni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu umro je u petak u 63. godini u Zagrebu od posljedica bolesti.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 17:07)
Prvo su u Vukovaru pala obadva

Dan 24. kolovoza 1991. ostat će zapamćen kao dan kada su hrvatski branitelji srušili prve neprijateljske zrakoplove u Domovinskom ratu, učinio je to Luka Andrijanić koji je toga proljeća došao u Vukovar u Zbor narodne garde. Zapovijed za rušenje dao je Ivica Arbanas, prvi zapovjednik obrane Vukovara u Domovinskom ratu i zapovjednik 4. bojne 3. gardijske brigade ZNG-a od 15. kolovoza 1991. nakon odlaska Tomislava Merčepa do 2. rujna 1991. kada je zapovjedništvo predao Mili Dedakoviću Jastrebu. Zamjenik mu je bio Pero Perić.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 16:20)
Produžen prijevoz na Vukovarsku adu

Iz Grada Vukovara izvijestili su građane i izletnike, svi ljubitelji Vukovarske ade, da besplatan prijevoz na omiljeno kupalište traje do nedjelje, 8. rujna 2024. godine.

Naime, sukladno ugovorenim uvjetima i u dogovoru s prijevoznikom ove godine prijevoz na Vukovarsku adu trajat će duže nego prethodnih godina kada je završavao s krajem kolovoza. Sukladno važećim pravilima ponašanja na Adi, pozvali su iz Grada Vukovara, sve vlasnike/korisnike postavljenog šatora i imovine da istu uklone po završetku kupališne sezone, a najkasnije do 30.9. te da korišteni prostor vrate u prvobitno stanje.
Besplatan prijevoz nastavlja se svakoga dana do 8. rujna od 10:00 do 20:00 sati s pontona/pristana kraj restorana Vrške.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 14:23)
Obilježena 33. obljetnica pogibije Đure Podboja

U mjestu Popovac u Osječko-baranjskoj županiji u krugu odašiljača Belje Đuro Podboj obilježena je 33. obljetnica pogibije Đure Podboja, zaposlenika Odašiljača i veza koji je na današnji dan izgubio život braneći taj odašiljač za vrijeme Domovinskog rata.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 14:08)
Pijanom vozaču bicikla u Šiškovcima policija izrekla kaznu od 170 eura

U Šikovcima je policija zatekla 52-godišnjaka koji je u večernjim satima upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,8 promila, bez bijelog ili žutog svjetla na prednjoj strani i crvenog svjetla na stražnjoj strani bicikla, nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 13:13)
Zajednica povratnika organizirala obilježavanje 33. godišnjice egzodusa iz Baranje

Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije organizirala je obilježavanje 33. godišnjice egzodusa iz Baranje.

(Petak, 23 Kolovoz 2024 12:58)
Vinkovčanin prevaren preko društvene mreže za 1800 eura

Najnoviju prevaru preko društve mreže na našem području prijavio je Policijskoj postaji Vinkovci 56-godišnjak.  

(Petak, 23 Kolovoz 2024 12:48)

OBŽ osigurala 160.000 eura potpora za turizam

Osječko-baranjska županija osigurala je u svome proračunu značajna sredstva za potpore u turizmu. Do sada su završeni postupci po javnim pozivima za potpore za razvoj i unaprijeđenje ruralnog turizma, kao i za autohtonu eno i gastro ponudu, a danas je u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku upriličeno potpisivanje ugovora. Pravo na potpore ukupne vrijednosti 159.600 eura ostvarilo je ukupno 75 korisnika, i to 62 za razvoj i unaprijeđenje ruralnog turizma te 13 za autohtonu eno i gastro ponudu.

- Danas ćemo potpisati ugovore i potom dodijeliti 75 potpora ukupne vrijednosti oko 160.000 eura, što će vjerujem biti značajan poticaj svima koji žele unaprijediti turističku ponudu u Osječko-baranjskoj županiji. Dio potpora odnosi se na infrastrukturne potrebe i projekte, a dio su potpore za razvoj eno i gastro ponude. Uvjeren sam da će i nakon ovih potpora, koje inače kontinuirano odobravamo na području Osječko-baranjske županije, razvoj turizma biti još snažniji, bolji i utjecajniji. Važno je istaknuti i brojne potpore Ministarstva turizma na koje pozivam djelatnike u turističkom sektoru da se svakako jave kako bi mogli unaprijediti prije svega infrastrukturu. Naime, vidimo da u vezi smještajnih kapaciteta ima dosta prostora za napredak te ćemo im i u narednom razdoblju davati značajnu podršku, baš kako i u vezi brojnih manifestacija, gdje smo u proteklom razdoblju puno napravili - rekao je zamjenik župana Josip Miletić prilikom potpisivanja ugovora.

Nazočnim turističkim djelatnicima i korisnicima županijskih potpora obratila se i Mirela Kalazić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ. Izrazila je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rasta i razvoja turizma na području Osječko-baranjske županije, što potvrđuju i statistički podaci, kao i pozitivne povratne informacije gostiju. Pozvala je nazočne turističke djelatnike na nastavak suradnje kako bi se nastavili uspješni trendovi te dodala da je još uvijek (do utroška sredstava) u tijeku Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama koje su od značaja za razvoj turizma i predstavljanje turističkih potencijala Županije.

 

Pročitano 187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija