NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Sanirana Bokokotorska ulica

Sanirana Bokokotorska ulica Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je saniranu Bokokotorsku ulicu u Vukovaru. Radove na ugradnji asfaltnog sloja i postavljanje vertikalne prometne signalizacije izvela je tvrtka Cestorad d.d., a ukupna vrijednost istih iznosi 46.093,26 s PDV-om.

- Nakon što smo dobili nebrojeno upita i na kraju i peticiju stanovnika Bokokotorske ulice pristupili smo izgradnji ceste koja je do sada bila u formi puta s nabacanim tucanikom kao završnim slojem. Cesta je sada asfaltirana i siguran sam da su stanovnici zadovoljni – rekao je prilikom obilaska ceste gradonačelnik Penava te komentirao kakvi su budući planovi, a kada je riječ o sanacijama cesta.
- Zaista imamo puno toga planirano. Ono što je zasigurno pred nama, a za što se čeka papirologija, je jedna faza obnove Ul. Savezne Republike Njemačke, a jednako tako i Ul. Petra Preradovića. Imamo još ovakvih odvojaka i manjih ulica za sanaciju no, ono što možemo reći da sve ide planiranim tempom – naglasio je Penava.

U prošlom razdoblju Grad Vukovar je učestalo sanirao nerazvrstane ceste na rubnim dijelovima grada nasipavanjem kamene granulacije, no u 2024. godini osigurana su financijska sredstva za trajnu sanaciju, odnosno ugradnju asfaltnog sloja kojim je našim sugrađanima omogućen jednostavniji i uredniji pristup objektima kao i jednostavnije održavanje same ceste u budućem razdoblju.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija