NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Najljepša mama Hrvatske na prijemu kod župana

Najljepša mama Hrvatske na prijemu kod župana Foto: Valerija Lozančić

Na ovogodišnjem izboru Najljepša mama Hrvatske pobijedila je Vinkovčanka Daisy Osmičević, a tim ju je povodom u svome uredu primio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Riječ je o izboru na kojem žiri ne ocjenjuje samo fizičku ljepotu, već cjelokupni dojam koji natjecateljica ostavlja. Cijene se i unutarnja ljepota, strast, talenti i vrijednosti koje kandidatkinja posjeduju.

Svestrana Daisy majka je malog Leona, supruga, novinarka, voditeljica plesne skupine "Plamingo arts", bavi se uzgojem ekološkog voća i povrća, uzgaja pčele te pruža podršku i pomoć napuštenim životinjama koje se nalaze u ustanovama. Preko udruge Putokaz za Afriku financijski podržava i jednog dječaka iz Ruande pružajući mu mogućnost obrazovanja i nadu za bolju budućnost. Među ostalim, voli kuhati, praviti zimnicu i začine. 

-Biti proglašena "Najljepšom mamom Hrvatske" je nevjerojatna čast i privilegija. Ta titula predstavlja mnogo više od vanjske ljepote. To je priznanje za ljubav, predanost i trud koji svakodnevno ulažem u svoju obitelj. Osjećam ponos i zahvalnost što sam prepoznata kao simbol majčinstva na nacionalnoj razini u svojoj zemlji. To je više od sjajne naslovne stranice. To je inspiracija da nastavim biti najbolja verzija sebe za svoju obitelj i da s ponosom nosim ulogu majke u društvu – poručila je Daisy. 

Kako je naglasila, biti najljepša majka znači biti kompletna osoba imati vanjsku, ali i unutarnju ljepotu, predanost obitelji, zajednici i vrijednostima koje se promoviraju.
- To je ono što čini cijeli paket dostojnim te prestižne titule i što inspirira druge da teže istim vrijednostima i ciljevima – poručila je dodavši kako se u životu odrekla jednih stvari, poput gledanja filmova i serija, da bi se mogla baviti drugima, odnosno najvažnije je odrediti prioritete i dobro se organizirati, ali i imati podršku obitelji.

Župan joj je čestitao na uspjehu i požrtvovnosti.
- Oduševila me paleta svega onoga čime se Daisy bavi. Time nam pokazuje da za sve ima vremena i prostora ako si postavimo ciljeve, vjerujemo u sebe i dobro se organiziramo. Ako je prisutna i potpora obuitelji onda je uistinu „samo nebo granica”-poručio je župan zahvaljujući joj što na ovaj način promovira i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Daisy je predstavnica Najljepše mame Hrvatske idućih godinu dana.
-Planovi za budućnost su kao putovanje kroz nepreglednu šumu, prepunu izazova, ali i neograničenih mogućnosti. Dok traje ova nevjerojatna avantura s titulom "Najljepše majke hrvatske", moj fokus je usmjeren na misiju promoviranja vrijednosti majčinstva, solidarnosti i brige prema okolišu. Trenutno sam okružena poslom oko svoje misije, ali to me ne sprečava da sanjam o budućnosti. Nikad se ne zna što budućnost nosi, ali znam da će moji koraci uvijek biti vođeni ljubavlju prema obitelji, zajednici i planetu kojem pripadamo. Ono što je sigurno jest da ću nastaviti biti aktivna u svojoj zajednici, pružajući podršku, inspiraciju i ljubav svima oko sebe. Moja želja je ostaviti svijet malo ljepšim mjestom nego što sam ga zatekla, i to je put koji će me voditi u budućnost, bez obzira na to gdje me ona odvede - poručila je.

 

 

Pročitano 306 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija