NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić održao radni sastanak s južnokorejskim izaslanstvom

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić održao radni sastanak s južnokorejskim izaslanstvom Foto: Sandra Grgić

U maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, sa suradnicima, održao je radni sastanak s izaslanstvom Južne Koreje: članom Vijeća Seo-gu, okruga metropolitanskog grada Incheona. Svrha posjete je upoznavanje, stvaranje preduvjeta za razvoj prijateljskih odnosa te priprema službenog posjeta korejskog izaslanstva. Teme sastanka, između ostaloga, bile su poljoprivreda, turizam i kultura obje zemlje. Na radnom je sastanku uz člana Vijeća okruga Seo-gu, Donghyuk Kima nazočio i njegov suradnik, koordinator za protokol i direktor Marble Bio Korea, Kenneith K.H. Chung.

Župan Damir Dekanić pojasnio je kako je došlo do ovoga susreta. 

- Gospoda Kim i Chung na neki su način gospodarsko - politička delegacija. Naime, oni imaju kontakte odnosno poslovnu suradnju s Tomislava Ivkovićem koji na našem području radi uzgoj industrijske konoplje i koji blisko surađuje s tvrtkama iz Koreje, a koji izrađuju flastere u medicinske svrhe. Grad Incheon ima oko tri milijuna stanovnika, a okrug Seo-gu oko 600 tisuća. Vijećnik i njegov koordinator pokazali su ovdje veliku volju za uspostavljanje službene suradnje. Tijekom ljeta njihova službena delegacija treba doći kod nas u Vukovarsko-srijemsku županiju i tada bismo trebali potpisati sporazum. Ono o čemu smo danas razgovarali su gospodarstvo, mogućnosti razmjene između dvije države, turizmu, kulturi, a bilo je govora i o razmjeni studenata. Do sada nismo imali priliku surađivati s Korejom no, veselim se svemu onome što nam slijedi – naglasio je župan Dekanić.

Član Vijeća okruga Seo-gu, Donghyuk Kim zahvalio je županu i njegovim suradnicima na gostoprimstvu.

- Vjerojatno vam je malo neobično što je izaslanstvo Koreje u posjetu Hrvatskoj, ali mi vjerujemo da Hrvatska, a posebice ova regija, ima velik potencijal. Želimo s Vama razmijeniti našu kulturu, ekonomiju i politiku i ostvariti sestrinski odnos. Mi se suočavamo s problemom nestašice hrane, ekološkim i okolišnim problemima te se nadamo i vjerujemo da možemo dobro surađivati, partnerski riješiti navedene probleme i zajedno donijeti bolju budućnost. Molim vas da ovaj posjet vidite kao prvi korak ka tome i početak komunikacije, rasprave i dugoročne suradnje. Zahvaljujemo se Vukovarsko-srijemskoj županiji na prijemu - naglasio je Kim.

Pročitano 154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija