Ispiši ovu stranicu

Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Ovo je  još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci koja će uskoro na raspolaganju imati novo prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima. Danas imamo stvarno lijep trenutak za Vinkovce, za mene, gradsku upravu, za naš Upravni odjel za društvene djelatnosti, Agenciju VIA, koja je ponovno odradila veliki posao i, naravno, za naš Dječji vrtić Vinkovci uz čije smo sugestije sve pripremali. Izgradnjom novoga područnog vrtića Mali princ osigurat ćemo dodatne kapacitete za 176 novih mjesta odnosno za 140 vrtićke i 36 jasličke djece. Uz izgradnju novog, uskoro krećemo i s dogradnjom dva postojeća objekta pa će tako vrtić Naša Radost dobiti 52, a Stribor 40 mjesta dodatnih mjesta- rekao je  Bosančić.

Riječ je objektu koji će biti izgrađen i opremljen po najvišim standardima, a posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke.

Ukupna vrijednost projekta "Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” iznosi preko 2.995.000,00 eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648,02 eura. Financiran je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Objekt površine 1.831 m2, imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu, a prilikom projektiranja posebno se vodilo računa o najvažnijim aktualnim standardima u građenju.

Takodjer, bit će to zgrada nulte emisije CO2, s visoko kvalitetnom toplinskom izolacijom, obnovljivim izvorima energije i najučinkovitijim sustavom grijanja.

Pročitano 287 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar