Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole Foto: Srednja strukovna škola "Marko Babić"

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

Uz našu, natječe se pet srednjih škola sa po jednim natjecateljem odnosno natjecateljicom i to Srednja strukovna škola Vinkovci, Obrtnička škola Osijek, Srednja strukovna škola „Antun Horvat” iz Đakova, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica i Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod. Srednju strukovnu školu „Marko Babić" predstavlja Dragana Papak, učenica 3. d/1 razreda pod mentorstvom strukovne učiteljice za zanimanje frizer Maje Vuković.  Natjecatelji imaju zadatak obojati pramenove svečane frizure, a izrađene frizure trebaju biti što sličnije zadanima. U stručnom ocjenjivačkom povjerenstvu su majstori frizeri Zdravko Cedli, Blaženka Prgić i Drago Aršić, a koji ocjenjuju i europsku te svjetsku razinu natjecanja.

- Kontaktirali su nas iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i predložili nas kao školu domaćina za izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. u ovoj disciplini što smo prihvatili s oduševljenjem i iznimna nam je čast - istaknula je Suzana Bingulac Beretin koja mijenja ravnatelja škole.

Natjecanje se odvija u novoopremljenom i rekonstruiranom praktikumu odnosno školskom frizerskom salonu koji je financirala Vukovarsko-srijemska županija, a u čije ime je natjecatelje i stručni žiri pozdravila Mara Bekavac, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti.

- Županija je u velikom iznosu financirala opremu i radove u ovom salonu koji sada izgleda potpuno drugačije nego prije i stoga se posebno zahvaljujemo županu Damiru Dekaniću te pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranki Mustapić Karlić – poručila je Bingulac Beretin.

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar