NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

U tijeku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Vukovaru

U tijeku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Vukovaru Foto: Arhiva HRV

Posljednjih nekoliko godina dječji vrtići u Gradu Vukovaru bilježe stalni i kontinuirani porast upisane djece, a trend je nastavljen i u pedagoškoj 2023./2024. godini kada je u Dječji vrtić Vukovar I i II upisano ukupno 910 vrtićaraca od kojih je 648 upisano u DV Vukovar I, a 226 u DV Vukovar II.

Radi povećanog broja upisane djece otvorene su tri nove skupine i to dvije u DV Vukovar I u prostorima Društva „Naša djeca“ te Interkulturne škole u Borovu naselju i jedna u DV Vukovar II u Županijskoj ulici. Također, Grad Vukovar je u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar te Dječjim vrtićem Vukovar I, putem EU sredstava, osigurao i proširenje vukovarskih vrtića.

- Riječ je o projektima dogradnje i opremanja centralnog objekta Dječjeg vrtića Vukovar I te područnog objekta Mitnica, kojim će se u objektima osigurati dodatni dnevni boravci. Dogradnja će omogućiti dodatna mjesta za upis vrtićke djece. U ovome trenutku, za oba objekta, traje natječaj za izvođenje građevinskih radova i nadamo se da će radovi u tijeku godine krenuti – rekao je gostujući u emisiji Gradski sat na Hrvatskom radiju Vukovaru pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić pojašnjavajući kako je u planu i izgradnja novog objekta u gradskom naselju Olajnica, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije.
- Na Olajnicu ide jedan potpuno novi objekt. Mi smo u ovome trenutku u izradi projektne dokumentacije koja bi, sukladno ugovoru, trebala biti gotova do 12. mjeseca. Nakon što projektna dokumentacija bude gotova krenulo bi se u postupak nabave za izgradnju objekta i nadamo se da bi u nekom skorom razdoblju, realnom vremenskom razdoblju, i taj objekt mogli završiti. Riječ je o jednom potpuno novom i modernom objektu s 14 odgojnih skupina, četiri jasličke i 10 ostalih skupina, koji bi mogao primiti do 248 djece – naglasio je Dimić te pojasnio i gdje bi zgrada novog objekta dječjeg vrtića trebala biti izgrađena.

- Izgradnja zgrade novoga objekta vrtića planirana je iza Ekonomske škole. Između Ekonomske škole i novoga vrtića bit će jedna cesta koja će voditi prema rijeci Vuki. Idejno rješenje u rukama ćemo imati kroz dva mjeseca i onda ćemo vidjeti kako bi sve to moglo izgledati – naglasio je Dimić. 

Pročitano 291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija