Ispiši ovu stranicu

Maškare vratile ključeve grada

Maškare vratile ključeve grada Foto: Marija Molnar

Maškare su od subote 10.veljače do utorak 13.veljače vladale gradom jer im je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predao ključeve grada kao i svake godine dosad. Sada su ključevi vraćeni na posebnoj svečanosti koju su za maškare priredili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. Ove su godine ključeve grada dobili učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ Dragutina Tadijanovića koji su odmah na početku svoje vladavine poželjeli da za njih u trgovinama bude sve besplatno. Također predlažu automate u školama s hranom i pićem, više tobogana na vukovarskim bazenima kao i teren za rolanje koji mogu koristiti nakon završetka sezone klizanja.

- Lijep je osjećaj dobiti ključeve grada nazad, pogotovo od djece koja svojom razdraganošću i naivnošću kažu što su njihovi interesi i potrebe - rekao je pročelnik Dimić na početku osve svečanosti.

U gradskoj vukovarskoj upravi pomno slušaju dječje prijedloge i trude se osigurati sadržaje i uvjete u gradu i školama kojima su osnivač kako bi pomogli djeci da kvalitetno odrastaju, uče i razvijaju se, naglasio je Dimić

- Razvijamo sportsku infrastrukturu, napravili smo skate park, u tijeku je izgradnja BMX park, a razmišljamo i o pumptracku te drugim sportskim sadržajima. Tako smo postavili podloge u OŠ Nikole Andrića, napravili projektnu dokumentaciju i na natječaj prijavili izradu podloga u OŠ Mitnica, a želja nam je isto to napraviti u OŠ Dragutina Tadijanovića i Blage Zadre, kada dođu na red. Što se tiče škole Tadijanović, počeli smo posluživati kuhane obroke tri puta tjedno i snizili cijenu s prošlogodišnjih 20 kuna po obroku na 10 ove godine, a to je naišlo na jako dobre reakcije roditelja. Što se tiče proširenja ove škole, u izradi je projektna dokumentacija, dobili smo suglasnost ministarstva, radimo glavni projekt s izvedbenim troškovnicima i projektom opremanja. Nadamo se da će dokumentacija biti gotova do svibnja i da ćemo potom krenuti u realizaciju i izgradnju kako bi ova škola u što izglednije vrijeme prešla na jednosmjensku nastavu – rekao je Dimić.

 

 

Pročitano 259 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar