NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Zgrada Radničkoga doma u Borovu naselju spremna za studente

Zgrada Radničkoga doma u Borovu naselju spremna za studente Foto: Marija Molnar

Nakon što je završena višegodišnja rekonstrukcija zgrade Radničkoga doma u Borovu naselju, ovih je dana završeno i unutarnje opremanje prostora, procesa koji su provele stručne službe vukovarske gradske uprave u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ovime je rekonstruirana i moderno, prema najnovijim trendovima, opremljena zgrada, sada potpuno spremna za doček više od 1000 studenata i osoblja Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Tim su povodom zgradu obišli gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi suradnici.

- Rekonstrukcija zgrade i prenamjena u prostore vukovarskog veleučilišta kao i unutarnje opremanje bio je uistinu zahtjevan projekt koji je tražio sveobuhvatan pristup. Ogromnu su ulogu odigrale i gradske stručne službe kojima posebno zahvaljujem na obavljenom poslu, izvođačima radova, našim partnerima na veleučilištu, Razvojnoj agenciji Vukovar te Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ovdje je riječ o vrhunskoj opremi i cijela zgrada doseže izuzetno visoke standarde za prostor jedne obrazovne ustanove - izjavio je nakon obilaska zgrade gradonačelnik Penava. Naglasio je i kako ovom zgradom Borovo naselje dobiva jedan novi sadržaj koji će značajno povući čitav niz drugi djelatnosti te omogućiti brojne benefite za zajednicu.

Obilazak Radnicki dom Marija Molnar 2024

- No ono što je najbitnije jeste studentski standard najviše moguće razine koju ovaj sadržaj omogućuje. Nadamo se da je ovime dosegnuta stabilna platforma koja će omogućiti ne samo kvalitetan rad nego i širenje broja i kvalitete programa - rekao je Penava.

Projekt unutarnjeg opremanja obuhvatio je potpuno opremanje zgrade namještajem, opremanje računalnom opremom, fitness opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja studija fizioterapije. Vrijednost unutarnjeg opremanja iznosi 813.541,77 eura s PDV-om.

Iz vukovarske gradske uprave podsjećaju da je projekt rekonstrukcije zgrade Radnički dom u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni projekt i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ukupna je vrijednost projekta iznosila 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura osigurano iz EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura osigurao je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

 

Pročitano 730 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija