Ispiši ovu stranicu

Za nogometne trenere koji rade s djecom osigurano preko 120 tisuća eura

Za nogometne trenere koji rade s djecom osigurano preko 120 tisuća eura Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Jučer su u Vinkovcima potpisani ugovori o sufinanciranju rada 12 nogometnih trenera s područja naše županije koji treniraju djecu do 18 godina. Naime, Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije proveo je Javni poziv za sufinanciranje/financiranje programa javnih potreba u sportu Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu, a treneri će biti sufinancirani kroz program „Financiranje stručnih kadrova u nogometu“. Ugovore s devet nogometnih klubova vrijedne ukupno 120.960,00 eura potpisao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Cilj je osigurati stručni kadar za treniranje najmlađih i stvarati kvalitetne igrače.

 - Prvi puta ove godine Vukovarsko-srijemska županija preko svoje Zajednice sportova pomaže trenerima koji rade isključivo u mlađim kategorijama. Niti jedan od ovih trenera neće se pojavljivati u treniranju seniora, a time želimo potaknuti razvoj i stvaranje mladih igrača na području naše županije. Procijenili smo da kvaliteta i rad s djecom opadaju na ovom području i na ovaj način želimo poboljšati stanje. Osim ovog natječaja, raspisana su još dva, za sufinanciranje trenera drugih sportova, njih čak 11 te za opremu i rekvizite, za što je ukupno osigurano 266 tisuća eura - istaknuo je ovom prigodom tajnik saveza Miroslav Vitković. 

Jedan od trenera uključenih u ovaj program je i Mladen Bartolović, trener u mlađim kategorijama HNK Cibalia Vinkovci.

- Sigurno da je ovaj projekt hvalevrijedan, pogotovo za klubove koji su u financijskim problemima. Ovo omogućava da klubovi dobiju kvalitetnog trenera koji će raditi s djecom i tu nam je potrebna stručnost. Treneri ne uče djecu samo nogometne vještine, važno je da se oni kroz nogomet razvijaju i u ljudskom smislu, odnosno da znaju životne osnove i da se razviju u dobre ljude – naglasio je Bartolović.

Iz Vukovarsko-srijemske županije ističu da iako je prvotno u planu bilo sufinanciranje deset trenera, svih 12 pristiglih prijava zadovoljilo je uvjete natječaja te su osigurana dodatna sredstva kako bi svi zainteresirani dobili sufinanciranje. 

- Kao i u svemu, ako želimo napredak i sigurnu budućnost, moramo ulagati u one koji poučavaju mlade i prenose svoja znanja i vještine na njih, kao i u mlade i njihove uvjete rada. Danas su podijeljeni ugovori za nogometne trenere, ali moram reći da će u sljedećim natječajima gotovo ista sredstva biti dodijeljena trenerima drugih sportova, a osigurana su sredstva i za opremu koja nedostaje za kvalitetan rad po našim mjestima, posebice rubnim, odnosno slabije razvijenim područjima - poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Pročitano 271 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar