Ispiši ovu stranicu

Opremili STEM uzdignute vrtove u tri škole Osječko-baranjske županije

Opremili STEM uzdignute vrtove u tri škole Osječko-baranjske županije Foto: Osječko-baranjska županija

U Centru za kulturu u Belom Manastiru održana je završna konferencija projekta „E, baš hoću biti poduzetnik“. Usmjeren je ka unaprjeđenju vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Levanjske Varoši, „Antunovac“ iz Antunovca i „Šećerana“ iz Belog Manastira, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije. Na konferenciji su predstavljeni rezultati ruralnih škola s područja Osječko-baranjske županije koje su ojačale kapacitete za poduzetništvo i svoju ulogu lidera u zajednicama iz kojih dolaze.

- Najveća vrijednost ovog projekta su znanje i dodatne vještine profesora zahvaljujući kojima će i učenici imati priliku produbiti svoje znanje, osobito u STEM području. Uvjeren sam da ćemo i dalje ustrajati na shvaćanju važnosti cjeloživotnog učenja, na korist profesora i budućih generacija, kod kojih treba buditi poduzetnički duh- istaknuo je osječko-baranjski dožupan Josip Miletić koji je uz županijsku pročelnicu za obrazovanje i mlade Mirandu Glavaš Kul nazočio ovoj konferenciji.

Moglo se doznati i da su zahvaljujući ovom projektu učitelji dodatno osnažili svoje vještine u području poduzetništva koje sada mogu prenijeti na učenike i kolege te ujedno i kod djece razvijati one vještine koje nedostaju u našem školstvu, poput prepoznavanja vlastitih želja oko odabira budućeg zanimanja.

Projekt vrijedan 135 tisuća eura financiran je sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma. Sredstva su, osim za obuku nastavnika, iskorištena i za izgradnju STEM uzdignutih vrtova u trima školama partnerima koji su opremljeni solarnim navodnjavanjem i tajmerima, a svi proizvodi kasnije se koriste u školskim kuhinjama.

 

Pročitano 616 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar