Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski radio Vukovar najslušaniji i u 2023. godini

Hrvatski radio Vukovar jedna je od najstarijih radijskih postaja u Republici Hrvatskoj koja je s radom započela 8. ožujka 1957. godine, a danas s ponosom, zahvaljujući predanom radu njegovih djelatnika, mogu reći kako su već dugi niz godina najslušanija radio postaja krajnjeg hrvatskog istoka.

- Naše dugogodišnje poslovanje, tim profesionalaca koje smo okupili, kao i objektivan, topli i neposredan pristup prema našim slušateljima, kroz desetljeća postojanja učinili su da smo postali omiljena radio postaja u domovima, automobilima i radnim mjestima brojnih slušateljica i slušatelja diljem Slavonije, Baranje i Srijema – rekao je direktor HRV-a Robert Rac, podsjećajući kako upravo stoga, Hrvatski radio Vukovar ima slogan „dio obitelji” jer u 67 godina postojanja, uistinu su postali dijelom obitelji svih vjernih slušatelja.

A njih je po posljednjem ispitivanju slušanosti za četvrti kvartal 2023. godine, na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije dnevno 78.645, dok je tjedni doseg 101.677 slušatelja.

02   Slušanost tri zupanije

Slušanost HRV-a u četvrtom kvartalu 2023. godine na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije u dobnoj kategoriji 12+ godina

- Proširi li se ispitivanje slušanosti na područje naše čujnosti zemaljskim signalom, što uključuje prostor pet istočnih županija, brojka slušatelja se penje do gotovo 150.000 – ispričao je Rac.

Pokazatelj je to da je važnost i uloga lokalnoga radija za zajednicu neprocjenjiva, jer kako kaže, lokalne vijesti, nažalost, često puta ne uspijevaju pronaći svoj put do medija s nacionalnom koncesijom.

03   Slušanost VSZ
Slušanost HRV-a u četvrtom kvartalu 2023. godine na području Vukovarsko-srijemske u dobnoj kategoriji 12+ godina

- Promatramo li samo područje Vukovarsko-srijemske županije i tu Hrvatski radio Vukovar čvrsto drži prvo mjesto po broju slušatelja, kojih je dnevno prosječno 61.409, slijede Radio Vinkovci s 46.522, Hrvatski radio Županja s 30.808, Radio Borovo s 19.643 te Radio Dunav s 16.334 slušatelja, a tek zatim Otvoreni radio i Bravo!, odnosno radio postaje s nacionalnim koncesijama – objasnio je Rac, zaključujući kako je to najočitiji primjer uloge ali i važnosti lokalnog medija za lokalno stanovništvo.

Pročitano 391 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI