NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Motivacijski dan kao završna svečanost svih aktivnosti Povjerenstva

Motivacijski dan kao završna svečanost svih aktivnosti Povjerenstva Foto: VSŽ

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti niz aktivnosti, a današnjim Motivacijskim danom održanim u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima obilježili su sve provedeno. Uz najbolje plivače natjecanja „Plivajmo za zdrave Vinkovce“, na završnoj su svečanosti sudjelovali i finalisti kviza znanja o prevenciji ovisnosti iz sedam škola s područja županije i srednjoškolci koji su aktivno sudjelovali u pripremama za Adventski sajam.

- Motivacijski je dan skup svih aktivnosti koje provodimo tijekom cijele godine, a ima ih dosta. Sve edukacije i programi iznimno su važni jer se ne možete boriti protiv nečega što ne znate, važno je znati sve činjenice o ovisnostima kako bi znali kako prevenirati takva ponašanja. Vrlo smo sretni i ponosni što smo u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i pročelnikom županijskog Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Marijem Meštrovićem u naš grad i na naš Motivacijski dan uspjeli dovesti dva vrhunska sportaša – proslavljenog olimpijca Damira Martina i poznatu atletičarku Andreju Ivančević Petrač. Nikada nije dovoljno samo pričati nego je potrebno i primjerom pokazati zašto su neke stvari važne i kako se to na djelu i u životu pokazuje, a upravo su to djeci danas ispričali naši gosti - rekla je članica Povjerenstva i trenerica u Plivačkom klubu Orion Maša Pešec.

Na Motivacijskom danu sudjelovao je i učenik 7.a razreda OŠ Matije Gupca iz Jarmine Željko Varga koji smatra da je ovisnostima najbolje reći ne kroz sport.
-Najbolje se maknuti od svega toga i baviti se sportom, a i na satu razrednika smo učili kako reći ne svim oblicima ovisnosti koje su nam dostupne. Promoviranje zdravog života jako je važno, a mislim da bi se trebalo još više o tome pričati -naglasio je Željko, a njegove je riječi potvrdio i jedan od gostiju.

-Znate kako se kaže, prazan prostor u danu je igralište za đavolje misli tako da smatram da djeci dan od malih nogu treba biti ispunjen te ih se treba usmjeravati prema bavljenju sportom, druženju s prijateljima i oko njih stvarati pozitivnu okolinu. Sport je u cijeloj priči jako važan jer osim socijalnog dijela dobivaju puno i odgovornosti, znaju se ponašati u porazu i pobjedi, nauče dijeliti stvari, brinuti se o timu što će im kasnije trebati i u poslovnom životu – naglasio je veslač, rođeni Vukovarac Damir Martin poslavši im poruku da što se više posvete onome što ih zanima, bit će uspješniji.
Atletičarka Andrea Ivančević Petrač sportom se bavi od 6. godine, a on ju je, kako ističe, izgradio u osobu kakva je danas.
-Mladima svakako preporučujem bavljenje sportom jer je iznimno zdravo i za tjelesno, ali i za mentalno zdravlje. Osim toga, djeca se kroz sport uče samostalnosti, individualnosti, timskom radu. Treba ih maknuti od mobitela i svih ekrana koji ih privlače živjeti sjedilačkim načinom života koji je nerijetko uzrok raznih bolesti koje bi trebali prevenirati od najranijih dobi - pojasnila je Andrea koje je uz Damira spremno odgovarala na sva pitanja koja su im postavljali učenici.

Nakon dodjele priznanja i medalja najboljim plivačima, održano je finale kviza za 7. i 8. razrede. Među sedmašima prvi su bili Jarminčani, na drugom je mjestu završila Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci dok su trećeplasirani bili Mikanovčani.
U kategoriji 8. razreda prvo su mjesto podijelili Ivankovčani i Mikanovčani, drugi su bili Jarminčani dok je OŠ Tovarnik zauzela treće mjesto.

 

Pročitano 295 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija