Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Mlinarić: "SDSS manipulira izjavama. Zašto prethodnih godina nisu bili u koloni?"

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić za Hrvatski radio Vukovar komentirao je konferenciju za medije SDSS-a na kojoj su rekli da u Vukovar ne dolaze, ne iz straha od prijetnji, već zbog toga da očuvaju dostojanstvo komemoracija u Vukovaru i Škabrnji, ali i svoje.

Šimpraga je istaknula kako su trebali i željeli doći u kolonu, ali to ne mogu. Mlinarić kaže kako SDSS manipulira izjavama.

- Anja Šimpraga je čitala napisani tekst, vjerojatno od svog mentora Milorada Pupovca koji se skriva iza nje, i rekla je da oni neće ove godine dolaziti kao da su prethodnih godina dolazili. Nijedne godine, u sedam godina njihove koalicije s HDZ-om, nisu bili u kolonama sjećanja 18. studenoga ni u Vukovaru ni u Škabrnji. Dolazili su sve ove godine 17. studenoga i radili su cirkus na Dunavu gdje su bacali vijenac sa srpskom zastavom. Rekli smo prošle godine "nemojte to raditi, vrijeđate žrtvu Vukovara", nisu poslušali i zato smo odlučili odlučno reći "dosta je", ako treba stat ćemo u "živi zid" - kaže Mlinarić te dodaje kako "okreću pilu" i govore kako zbog toga ne dolaze u Kolonu.

"DOĐITE U VUKOVAR I POKLONITE SE ŽRTVAMA VELIKOSRPSKE AGRESIJE"

Poručio im je kako su, kao i svi drugi građani, dobrodošli sutra u koloni, ali se mora znati kome se odaje pijetet, gdje kolona kreće i gdje završava. To, kaže, stoji u Zakonu i to nije Dunav 17.11. gdje oni rade cirkus od žrtve i rugaju se žrtvama Vukovara.

- Ja ih pozivam da slobodno sutra dođu u Vukovar u kolonu sjećanja, uzmu ruže u ruke, polože ruže na Memorijalnom groblju i odaju pijetet žrtvama velikosrpske agresije koja je bila 1991. godine - pozvao je Mlinarić te rekao da su uvijek mogli doći u oba grada 18.11., ali su izabrali dolaziti dan ranije, skrivećki.

Upitao se zašto Anja Šimpraga nije došla prošle godine u kolonu i zašto Dragana Jeckov koja živi tri kilometra od Vukovara to nije činila sve ove godine. Zaključio je kako su to manipulacije i opravdanja.

- Mi nismo huligani ni razbojnici, ali smo ljudi s dostojanstvom i ne damo da nas se vrijeđa - poručio je.

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI