Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vijeće za domovinski pijetet izvjesilo novi plakat. Penava za Novu TV: "Plakat je za plakati"

Vijeće za domovinski pijetet izvjesilo novi plakat. Penava za Novu TV: "Plakat je za plakati" Foto: HRV/S.G.

Nekoliko dana uoči 18. studenoga Vijeće za domovinski pijetet na različitim lokacijama u gradu Vukovaru izvjesilo je novi plakat obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. jer se nisu složili s plakatom koji je predstavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Njegov stav je da je Kolona vukovarska i da je plakat samo jedan. 

Podsjetimo, Penava je sa suradnicima prije nekoliko tjedana predstavio ovogodišnji plakat i slogan Kolone "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" te je tada najavio da će Kolonu sjećanja ove godine predvoditi hosovci. To se nije svidjelo svima, a posebno su se pobunili političari, među kojima i članovi Vlade Republike Hrvatske. Tako je Vijeće za domovinski pijetet izradilo novi plakat na kojemu je slika iz jedne od prethodnih Kolona sjećanja, oznaka Vukovara mjesta posebnog domovinskog pijeteta te natpis "Vukovar - mjesto posebnog domovinskog pijeteta" uz naznačene godine 1991. - 2023.. U dnu plakat stoji: 18. studenoga - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

ANKETA: GRAĐANI NA PENAVINOJ STRANI

Za Dnevnik Nove Tv Penava je komentirao kako ne postoji drugi plakat i kako ne postoji Penavin plakat nego samo onaj vukovarski koji se distribuira na svim geografskim dužinama i širinama zemaljske kugle ističući da je potražnja za plakatom tolika da se ne mogu nabaviti dovoljne količine.

Prema informacijama koje smo u redakciji dobili od građana i majice s motivima plakata u suvenirnici na Vukovarskom vodotornju su rasprodane, a to je samo potvrda da građani ipak većinski odobravaju HOS i ovogodišnji plakat. Pokazala je to i anketa koju je proveo Dnevnik.hr u kojoj je njih čak 88 posto stalo na stranu Ivana Penave, dok je za vladajuće glasovalo njih samo 12.

Penava je tijekom gostovanja u spomenutoj emisiji komentirao i kao hrvatski narod zna koji je njegov plakat te dodao kako ne zna je li drugi plakat poziv Plenkovića i Pupovca na drugu kolonu. Rekao je i kako ne zna je li ta kolona 17. studenoga kada Milorad Pupovac i potpredsjednik Plenkovićeve vlade baca vijenac u Dunav srpskim žrtvama.

Penava je zaključno istaknuo kako je plakat Plenkovića i Pupovca, slikovito rečeno, za plakati.

Pročitano 701 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI