Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Dragovoljna predaja oružja

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Primjer kako pozitivno iskoristiti zakonske odredbe

U Marincima je anonimna osoba dragovoljno predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave vukovarsko-srijemske dvije ručne bombe, improviziranu ručnu bombu, automatsku pušku M-70 te 600 komada pripadajućeg streljiva i pet spremnika, izvijestila je policija. Na ovaj je način građanin iskoristio odredbe Zakona o oružju, po kojima se oružje može predati uvijek a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Iz policije pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Pritom upozoravaju da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako slučajno ne bi došlo do njihova aktiviranja, već da o svojoj nakani obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pročitano 1889 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI