Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Prva županijska koordinacija gradonačelnika i načelnika

Koordinacija gradonačelnika i načelnika Koordinacija gradonačelnika i načelnika Foto: A. Lovrić

Poljoprivredni se proizvođači nisu dovoljno potrudili prilagoditi EU.

U Vukovaru je održana Koordinacija gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja vukovarsko-srijemske županije, prva u novom sazivu čelnika lokalne samouprave. Govorilo se o prijedlogu programa ruralnog razvoja naše zemlje za razdoblje od 2014. -2020. godine te o EU fondovima i njihovoj iskorištenosti.

 

-Ministarstvo poljoprivrede radi prijedlog mjera ruralnog razvoja i mi sa našim općinama i gradovima želimo biti partneri u tom programu-izjavio je ovom prilikom Željko Cirba, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana. Govoreći o ovom programu Cirba je naglasio da se čelnici općina i gradova moraju dobro informirati jer samo dobri projekti mogu dobiti dio novca od 333 milijuna eura koliko će biti izdvojeno za Hrvatsku.

–To su jedini pravi novci koje hrvatski seljak još može očekivati u narednom razdoblju. Postoji niz malih mjera do milijunskih potpora kojima se može dobiti novac u proizvodnju, ali se poljoprivredni proizvođači moraju prilagoditi onome što je ispregovarano-naglasio je Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj koji je i prezentirao okupljenim načelnicima općina prijedlog programa ruralnog razvoja. On ocjenjuje kako poljoprivrednici u našoj županiji nisu pokazali dovoljno interesa i volje za prilagodbom novim uvjetima poslovanja, a bez čega neće biti povlačenja sredstava iz EU fondova.

Pročitano 1996 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI