Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“

Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“ Foto: Valerija Lozančić
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
- Današnja posjeta bila je radna, ali ujedno i prijateljska. Također, ovdje smo i s inicijativom da naša dva grada postanu gradovi prijatelju te se nadamo budućoj suradnji na raznim poljima - rekao je između ostalog Previšić.
Posebno je naglasio želju da učenici, s obzirom da u školama ne uče o Domovinskome ratu i stradanjima Vukovara, barem jednom tijekom školovanja dođu ovdje na terensku nastavu te iz prve ruke nauče o ratnim stradavanjima i događanjima iz 1991.  
Kao poklon, vukovarskim su vrtićancima i osnovnoškolcima donijeli i dresove hrvatske reprezentacije. 
Gradonačelnik Penava zahvalio je građanima Čapljine na pijetetu koji imaju prema Vukovaru i njegovoj žrtvi. 
- Zahvaljujem na imenovanju ulice vukovarskom, to je izraz istinskog poštovanja prema gradu Vukovaru i Domovinskom ratu koji je temeljna vrijednost hrvatskoga naroda. Izuzetno je bitno povezivati se te imati jake veze s cijelom Hrvatskom, ali i hrvatskim korpusom u Bosni i Hercegovini. Sve nas to skupa jača te otvara brojne mogućnosti – poručio je Penava.
Grad Čapljina bit će Vukovaru  23. „grad prijatelj”. 
Sastanku su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić. 
 
Pročitano 877 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase