NAJNOVIJE
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)
U Županji obilježena godišnjica stradavanja pripadnika Zbora narodne garde u Mirkovcima

Počast pripadnicima Zbora narodne garde poginulim 22. srpnja 1991. godine u Mirkovcima odana je sinoć i u Županji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:14)

Oko 130 tisuća posjetitelja Vinkovačkih jeseni

Oko 130 tisuća posjetitelja Vinkovačkih jeseni Foto: Grad Vinkovci

Ovogodišnje 58. Vinkovačke jeseni bile su do sada najbolje u svakom pogledu, a tijekom deset dana trajanja vidjelo ih je oko 130 000 posjetitelja, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić na održanoj konferenciji za medije dodavši kako je bilo i onih koji su manifestaciju htjeli iskoristit za stjecanje sitnih političkih bodova.
- U svakom segmentu bile su to najbolje Vinkovačke jeseni do sada. Niz priredbi, prekrasan svečani mimohod sudionika, njih nekoliko tisuća iz 65 kuturno-umjetničkih društava kao kruna svega - rekao je Bosančić.

Nedostajale su, istaknuo je, jedino konjske zaprege i jahači koje su izostale zbog situacije s afričkom svinjskom kugom.
- Suosjećamo s našim svinjogojcima i ne želeći još pogoršati situaciju prihvatili smo preporuke da konjskih zaprega ne bude na ovogodišnjim Jesenima - rekao je .

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji 58. Vinkovačkih jeseni, manifestacije tradicijske kulture koja je trajala od 8. do 17. rujna pod geslom "Dva sjaja dukata" ali i medijima koji su prenijeli lijepu sliku o Vinkovcima.

Komentirao je i, kako je rekao, pokušaj jeftinog populizma i politikanstva.
- Lijepu sliku o Vinkovcima nije mogao zasjeniti niti plakat koji je jučer tijekom svečanog mimohoda nakratko bio postavljen na zidu terase Poslovnog centra Terme, odakle je brzo uklonjen, s natpisom 'Eutanizirajmo HDZ. Taj potez ne možemo ni na koji način podržati jer su Vinkovačke jeseni iznimno važne za nas Vinkovčane, ali i cijelu Hrvatsku kao najznačajnija smotra tradicijske kulture. Nekoliko tisuća čuvara narodne baštine jučer je prošlo gradskim uicama kako bi na dostojan način prikazali narodno blago i običaje svoga kraja, a onda netko taj događaj pokuša iskoristiti za jeftin populizam i politikanstvo. U svakom slučaju, zahvalni smo svima koji su bili dio 58. Vinkovačkih jeseni, svim čuvarima tradicijske baštine koji nisu žalili niti vremena, niti prijeđenih brojnih kilometara da bi došli i bili dio te prestižne manifestacije. Koliko su bile uspješne svjedoči i podatak da su naši ugostitelji u dane ovog posljednjeg vikenda manifestacije ostvarili 20.000 fiskaliziranih računa više nego u istom vikendu prošlogodišnjih Vinkovačkih jeseni - zaključio je Bosančić.

Pročitano 258 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija