Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Od danas skuplje cigarete

ilustracija cigarete ilustracija cigarete Foto: HRV

Prema podacima podaci Carinske uprave kojoj su trgovci prijavili nove maloprodajne cijene pojedine marke cigareta od danas su skuplje.

Tako za jednu kunu poskupljuju neke marke TDR-a i Philip Morrisa. TDR-ovi Benston i York prodavat će se po 19 kuna, Filter 160 stajat će 21 kunu, Walter Wolf meki 20 kuna, Walter Wolf i Walter Wolf white 22 kune, a razne vrste Ronhilla 23 kune. Dok će Philip Morrisov Marlboro stajati 25 kuna, a Muratti 22 kune. 


Ministarstvo financija objavilo je nedavno da se cigarete mogu prodavati po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene.

 Državni inspektorat pak upozorava da svi trgovci koji imaju ili će staviti u maloprodaju cigarete označene markicama s nižom cijenom trebaju o višoj cijeni na prikladan i dostupan način obavijestiti potrošače. 

Skuplje cigarete posljedica su uvođenja novih trošarina koje će postupno, u tri faze, rasti do kraja 2017., što će u konačnici dovesti do znatnijeg poskupljenja cigareta. Zakonom o trošarinama, koji je stupio na snagu 1. srpnja, sustav trošarina u Hrvatskoj potpuno će se uskladiti s onim u EU-u.

Pročitano 2352 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI