Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Skup sjećanja na pukovnika Marka Babića

Skup sjećanja na Trpinjskoj cesti Skup sjećanja na Trpinjskoj cesti Jasenka Vrdoljak

Šesta obljetnica smrti vukovarskog branitelja i hrvatskog viteza, pukovnika Marka Babića obilježena je svečanim programom kod tenka na Trpinjskoj cesti. 

Vukovarski branitelji,  Markovi suborci  i prijatelji još su se jednom podsjetili na velikog čovjeka koji je bio primjer hrabrosti kada su Vukovar i Hrvatsku branili od višestruko nadmoćnijeg  srbijanskog neprijatelja  1991.  Marko je bio pokretač i kultnog dokumentarnog filmskog  serijala  „Heroji Vukovara“  kojim  je želio sačuvati dignitet Vukovara i vukovarskih branitelja i njihovu zaslugu za slobodnu  i neovisnu Hrvatsku.

Skupu su, uz Markovu obitelj i izaslanika ministra branitelja Tomislava Josića nazočili, saborski zastupnik i predsjednik UHBDDR-a Zvonko Milas, saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, župan Božo Galić sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga  i stranaka , koji su položili vijence i upalili svijeće  na Markovom grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Sjećanje na Marka Babića organizirala je Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata - Klub branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991.

 

Pročitano 2017 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI