Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski suverenisti: "Ne sudjelujemo u obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. To je čisti folklor"

Povodom obilježavanja jučerašnjeg Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima Hrvatski suverenisti u svom priopćenju istaknuli su kako je to za njih čisti folklor u kojemu ne sudjeluju. Objasnili su i zašto, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Jučer je obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma… Pa su se sjatili svi naši političari, od vladajućih do oporbenih, kako bi obilježili ovaj Dan. Jedni se klanjaju žrtvama komunizma, drugi fašizma… treći i jednima i drugima. Da bi se ‘odradio’ ovaj Dan i vladajući su se poklonili doslovce svima, i tzv. narodnim herojima i onima koji su stradali od njihovog režima. NE možeš se pokloniti pred grobnicom tzv. narodnih heroja nad kojim je spomenik zvjezde petokrake sa srpom i čekićem, a potom se pokloniti i žrtvama režima tih istih tzv. narodnih heroja. Od grobnice Brune Bušića, pa do Spomen-obilježja hrvatskim žrtvama Bleiburga. Licemjerno, ali očigledno ‘vjerodostojno’. Hrvatski suverenisti kao politička opcija u obilježavanju ovakvog spomendana nisu nikad, niti će u buduće sudjelovati. Jer ovo je čisto licemjerstvo, a o žrtvama se najmanje govori. Valja upaliti svijeću u miru i tišini i pomoliti se u crkvi za sve nevine žrtve svih totalitarnih režima, za njihovo vječno spasenje. Sve ostalo je nažalost čisti folklor", priopćili su iz stranke.

Pročitano 246 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI