Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Proslave zbog ulaska u EU diljem Vukovarsko-srijemske županije

Vukovar u EU Vukovar u EU Foto: HRV

Slavi se u cijeloj županiji

Brojnim proslavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas i sutra obilježava se ulazak Hrvatske u Europsku Uniju. Večeras u 19 sati u Gradskom muzeju Vukovar počinje 5. susret folklornih društava u kojem sudjeluje oko 300 sudionika iz Velike Gorice, Nove Gradiške, Bilja, Kupresa, otoka Pašmana, Ravnih Kotara i Solina te domaćini društvo Dunav iz Vukovara. Nakon folklora na istom mjestu u perivoju dvorca Eltz u organizaciji Nove TV i Grada Vukovara počinje veliki koncert Prljavog kazališta i Colonie sinkroniziran s koncert koji se u isto vrijeme odvija u gradu prijatelju Dubrovniku.

U Park šumi Adica u nedjelju i ponedjeljak se održava proslava povodom ulaska na kojoj uz jelo i piće neće izostati ni dobra zabava uz tamburašku glazbu i poznatog hrvatskog zabavljača Mladena Grdovića.

U organizaciji Županije vukovarsko-srijemske u središtu Vinkovaca u nedjelju se u večernjim satima održava glazbeno-scenski spektakl pod nazivom Priča o gradu u kojoj sudjeluju brojni glumci, pjevači i folkloraši.

Općina Lovas povijesni trenutak proslavlja prigodnim programom „I mi smo dio EU obitelji“ koji će se održati u sportskom centru u Lovasu. Cjelodnevni program počinje svetom misom u crkvi sv. Mihaela arkanđela, a nastavlja se kreativnim dječjim radionicama, malonogometnim susretima te svečanim programom podizanja zastave Republike Hrvatske i Europske Unije. Okupljene će zabavljati nastupi lokalnih tamburaša i folkloraša.

Točno u ponoć 1. srpnja na graničnom prijelazu Županja zavijorit će se plava zastava s 12 zlatnih zvjezdica, a Grad Županja tada će postati prvim gradom na vratima Europe. Tom povijesnom trenutku nazočit će i gradonačelnik Županje Davor Miličević koji će simboličnim činom podizanja zastave Županju uvesti u veliku europsku obitelj. Od članstva puno očekuje i uvjeren je da je mali grad s velikim potencijalima napokon dočekao svojih pet minuta. 

Pročitano 2654 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI