Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Ljiljana Alvir novo stara predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih

Ljiljana Alvir Ljiljana Alvir Foto: A. Lovrić

Savez Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Vukovaru je održao deseti izborni stožer  na kojem su uz analizu rada i djelovanja saveza u posljednje dvije godine, izneseni i problemi s kojima se susreću članovi obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Predsjednica saveza Ljiljana  Alvir naglasila je kako su članovi saveza zabrinuti zbog činjenice da im nisu poznate novine koje ih kao stradalničke udruge očekuju nakon ulaska naše zemlje u EU. -Nitko nas ustvari nije obavijestio kakve promjene očekuju stradalničke udruge  nakon ulaska u EU-naglasila je Alvir. 

 

Obraćajući se okupljenim članovima iz šest udruga koje čine savez,  gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je da razloga za zabrinutost zbog ulaska u EU nema te da pitanje rješavanja sudbine  nestalih i dalje ostaje problem broj jedan.

Članovi  saveza nezadovoljni su jer niti jedna dosadašnja politika u Hrvatskoj nije uspjela razriješiti pitanje nastalih osoba. U ovom trenutku još je više od  900 osoba na popisu nestalih osoba 1991. godine, a polovica ih je s područja Vukovarsko-srijemske županije  

Na 10. izbornom saboru Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja za predsjednicu Saveza većinom glasova ponovno je izabrana je Ljiljana Alvir, koja se i prethodne četiri godine nalazila na čelu toga saveza udruga.

Pročitano 4596 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI