Ispiši ovu stranicu

Europski parlamentarci na konferenciji u Vukovaru

Na početku skupa hrvatska i europska himna Na početku skupa hrvatska i europska himna Milan Paun

Hrvatska Paneuropska unija povodom primanja Republike Hrvatske u Europsku Uniju održava međunarodnu konferenciju Paneuropski model za Europsku Uniju – Hrvatska u Europskoj Uniji pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića i gradonačelnika Vukovara Željka Saboa.

Konferencija se održava u Vukovaru, u dvorcu Eltz, uz sudjelovanje izaslanstava više od deset paneuropskih organizacija i mladeži. Na skupu govore i Pavao Berišić, predsjednik hrvatske PEU, Alain Terrenoire, predsjednik međunarodne PEU kao i domaćica skupa Ruža Marić te voditelj konferencije Mislav Ježić.

Alain Terrenoire uputio je Hrvatskoj i Vukovaru poruke da je Europa radosna zbog primitka Hrvatske, da je trajni cilj mir da te da Europa gradi jedinstvo na različitostima.

Drugoga dana konferencije obratit će se predstavnici Slovenije, BiH, Srbije, Kosova, Makedonije i Mađarske kao i nekoliko zastupnika u Europskom parlamentu.

U programu održavanja konferencije bit će premijerno prikazan dokumentarni film Otto i Hrvati, producenta, scenarista i redatelja Vanje Vinkovića. Film prikazuje uzbudljiv život Otta von Habsburga koji je prošao put od habsburškoga carevića i kraljevića do vizionara ujedinjene Europe, s naglaskom na njegovoj privrženoj naklonosti Hrvatima i Hrvatskoj.

Sudionici skupa razgledat će Vukovar, položiti vijenac na Ovčari te biti na svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova. 

Pročitano 2034 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun