NAJNOVIJE
Unatoč lošem vremenu, 16. Vukovarski etno sajam nastavljen Oktoberfestom i Okusima Hrvatske

Članovi Udruge Njemaca i Austrijanaca i Lionsa klub Vukovar s gostima iz Mađarske, Srbije, Češke, Bosne i Hercegovine i naše zemlje, organizirali su u okviru 16.Vukovarskog etno sajma šesti po redu  Vukovar Oktoberfest. Zbog kiše je prebačen u dvoranu OŠ Dragutin Tadijanović gdje je održan bogat klulturno-umejtnički program i degustacija piva.

(Subota, 23 Rujan 2023 17:28)
U Vukovaru održan Hod za MS

Članovi Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije povodom Nacionalnog dana multiple skleroze 26. rujna i 20 godina rada i postojanja društva organizirali su u Vukovaru akciju pod nazivom Hod za MS, kako bi senzibilizirali javnost za ovu bolest i pomogli sprječavanju diskriminacije oboljelih. Akcijom koja je održana pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i uz financijsku pomoć Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara ujedno je pružena podrška osobama s multiplom sklerozom.

(Subota, 23 Rujan 2023 16:47)
Odjel pedijatrije vukovarske bolnice slavi 60.rođendan

Povodom 60.godišnjice osnutka Odjela pedijatrije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr.Juraj Njavro” Vukovar održan je stručni skup Hrvatskog pedijatrijskog društva – Ogranak Osijek.

(Subota, 23 Rujan 2023 11:30)
Domovinski pokret: Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga

U Vukovarsko – srijemskoj županiji, točnije u mjestu Pačetin, prevrnuo se jučer kamion sa svinjama. Ta vijest odjeknula je u medijima, a iz Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije osvrnuli su se na taj događaj objavom na svojim društvenim mrežama te su ukazali na niz nelogičnosti u tom slučaju, ali i općenito u svemu vezanom uz afričku svinjsku kugu.

(Subota, 23 Rujan 2023 10:24)
Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Prva utakmica 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igra se danas u Osijeku gdje će Osijek ugostiti Varaždin. U SuperSport Prvoj nogometnoj ligi Vukovar 1991 odlazi u Zmijavce dok će Cibalija ugostiti Zrinski Osječko. Nogometaši Sloge iz Borova pobjednici su Kupa Nogometnog središta Vukovar. Više o tome poslušajte u Sportskom dnevniku.

(Petak, 22 Rujan 2023 17:40)
U Vukovaru obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama iz Županijskoga tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji nakon održanoga sastanka kojim je obilježen ovaj dan i u Vukovaru, poslali su priopćenje za javnost u kojem navode:

(Petak, 22 Rujan 2023 16:48)
Obilježena 32. godišnjica sjećanja na teška stradanja civila i branitelja Svinjarevaca

U Svinjarevcima je obilježena 32. godišnjica teških stradanja branitelja i civila u Domovinskome ratu.

(Petak, 22 Rujan 2023 16:05)

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dobili vanjske sprave za vježbanje i klupe

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dobili vanjske sprave za vježbanje i klupe Foto: Marija Molnar

Nakon što su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar izrazili želju da se u krugu doma postave sprave za vježbanje i klupe, reagirali su iz vukovarske gradske uprave pa je za tu namjenu iz gradskoga proračuna izdvojeno devet tisuća eura. Nabavljeno je pet vanjskih sprava za vježbanje i rekreaciju odnosno aktivno provođenje slobodnog vremena te četiri tzv.barokne klupe gdje se mogu odmarati nakon šetnji i druženja na svježem zraku. Tim je povodom dom posjetio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te najavio da će na jesen biti ispunjena i druga želja koju su korisnici izrazili – ozelenjavanje prostora oko doma sadnjom novih stabala.

- Drago mi je da smo izašli u susret korisnicima doma, a u razgovoru sam doznao da bi voljeli dobiti još neke tipove sprava za tjelovježbu pa ćemo to u suradnji s ravnateljicom doma i njezinim suradnicima nastojati osigurati. U okviru EU projekta nabavili smo i preko tisuću sadnica stabala za područje cijelog Vukovara koje će biti posađeno na jesen, između ostaloga i oko Doma za starije i nemoćne osobe. Nastavljamo dakako s organizacijom izleta i svega onoga što može podići kvalitetu života naših sugrađana starije životne dobi. Uvijek ćemo, u skladu s našim mogućnostima pružati potporu takvim programima – naglasio je Penava.

Dom za stare i nemocne Marija Molnar 2023

U ovoj je ustanovi trenutno 108 korisnika koliko i iznose smještajni kapaciteti, a korisnici dolaze s područja cijele županije, naglasila je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Željka Rajković.

- Uvijek smo puni, nikada nemamo slobodnog mjesta. Trenutno imamo oko 350 osoba na listi čekanja, odnosno godišnje zaprimimo između 70 i 100 novih zahtjeva za smještajem u naš dom. Od 1.prosinca prošle godine cijene smještaja su otišle gore, a najniža je 500 eura. Zasad ne razmišljamo o povećanju. U domu imamo četiri jednokrevetne sobe, ostale su dvokrevetne i trokrevetne. Najviše košta stacionar gdje smještamo nepokretne, dementne osobe odnosno najteže bolesnike, a na žalost posljednjih godina postoji sve više potrebe upravo za smještajem tih kategorija. U tom smislu postoji velika potreba za izgradnjom novog doma u Vukovaru za koji imamo parcelu i projekt, no na žalost ne i potreban novac za  izgradnju– naglasila je Rajković.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija