NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci Foto: Marija Molnar

Projekt uređenja Adice jedan je od kapitalnih gradskih projekata i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ugovore o nastavku izvođenja radova u okviru tog projekta potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u ime tvrtke Planum građenje Emil Tuša i Željko Šarčević iz Vodoprivrede Vinkovci. Predviđena je izgradnja šetnice uz Vuku vrijedna gotovo 3,5 milijuna eura te sportsko-zabavni adrenalinski park vrijedan skoro 2,2 milijuna eura. Rok za izvođenje radova je devet mjeseci.

- Nakon što se prethodni izvođač radova našao u poslovnim problemima, uspješno smo prebrodili tu situaciju uz pomoć gradskih stručnih službi i raspisali javnu nabavu. Ugovore potpisujemo s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali i imamo pozitivna iskustva u pogledu njihove ozbiljnosti u pristupu i dinamici izvođenja radova i kvalitete obavljenog posla, kao i partnerski odnos - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava

Voditelj projekta Igor Antolović pojasnio je detalje oko nove šetnice uz Vuku i adrenalinskoga parka.

- Riječ je o drvenoj šetnici na betonskim stupovima dužine nešto preko jednog kilometra koja počinje od Ulice 204.vukovarske brigade gdje završava nasip uz Vuku koji rade Hrvatske vode pa sve do mosta na Dobroj vodi s odvojcima prema šumi. Šetnica će ujedno služiti i kao poveznica za dva segmenta adrenalinskoga parka odnosno visinskog i nizinskog poligona za djecu i stijene za penjanje koja udovoljava kriterijima za organizaciju međunarodnih natjecanja. S vrha stijene preko Vuke spuštat će se zip line dužine 500 metara – rekao je Antolović.

Za projekt Adica iz europskih je fondova osigurano 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt sufinancira i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 504.346,00 eura.

Pročitano 594 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija