NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Prijava protiv Vojislava Stanimirovića

  • Utorak, Lip 25 2013
  • Piše: 
Josip Jurčević, Karolina Vidović Krišto i Zvonimir Hodak Josip Jurčević, Karolina Vidović Krišto i Zvonimir Hodak Foto: A. Lovrić

Novinarka Karolina Vidović Krišto, povjesničar Josip Jurčević i odvjetnik Zvonimir Hodak održali konferenciju za novinare u Vukovaru

Vukovar je mjesto gdje treba istraživati ratni zločin i podizati prijave protiv ratnih zločinaca kako krivnja za iste ne bi postala kolektivna. Krivnja se mora identificirati, a ako to ne učinimo šaljemo poruku da se isplati činiti organizirani zločin i samo je pitanje kada će se on ponoviti- poručio  je povjesničar Josip Jurčević. Konferenciji su uz Jurčevića nazočili i novinarka HRT-a Karolina Vidović Krišto koja je pojasnila kako je njena moralna odgovornost kada ima saznanja o počinjenim zločinima iznijeti ih nadležnim institucijama te poznati hrvatski odvjetnik Zvonimir Hodak koji je najavio tužbu protiv Vojislava Stanimirovića, predsjednika SDSS-a i visoko pozicioniranog hrvatskog političara.

 -Ratni zločin se ne može abolirati i ne može se prevesti u ratnu pobunu kako bi se počinitelji mogli abolirati-ustvrdio je poznati hrvatski odvjetnik  Zvonimir Hodak koji je najavio podizanje kaznene prijave protiv Vojislava Stanimirovića za najduže dva tjedna. Prijavu će podnijeti Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a ukoliko je isto odbaci ići će na sve sudske razine do suda za ljudska prava u Strasbourgu poručio je Hodak dodajući kako Stanimirovića sumnjiče za kaznena djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava koja ne mogu biti abolirana nego moraju biti kažnjena. Prema Hodakovim riječima u Hrvatskoj je najmanje 5.000 ratnih zločinaca koji nisu odgovarali za počinjene zločine iako ratni zločin ne zastarjeva.

–Čovjek koji je 1991.godine pjevao pred kamerama „Slobo šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate“ danas radi u policiji u Vinkovcima umjesto da sjedi negdje u zatvoru i služi kaznu za počinjene zločine-istaknuo je samo jedan od brojnih primjera aboliranih ratnih zločinaca Hodak. Naglasio je kako je u Domovinskom ratu silovano oko 3.000 žena, a niti jedan zločinac za to nije kažnjen što također govori o apsurdnoj situaciji koja se dogodila u našoj zemlji. –Ova država i ova vlast bez obzira bila HDZ-ova ili SDP-ova, nije spremna obračunati se s ratnim zločincima-smatra Hodak dodajući da će oni spremno dočekati i odbijanje kaznene prijave te će pravdu tražiti na drugim sudskim razinama. -Ovom zemljom hodaju zločinci koji su nas ubijali i palili i gazili, a dokazi postoje i zato ćemo mi ovog puta ići do kraja i ratni zločinci u Hrvatskoj više neće odati tako prepotentno kao do sada- zaključio je Hodak. Vukovarci koji imaju saznanja o ratnim zločinima ili znaju tko ih ima pozvani su dostaviti takve informacije na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pročitano 2669 puta
Ocijeni sadržaj
(12 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija