U Osijeku se na druženju uz kavu s liječnicima razgovaralo o malignim bolestima

U Osijeku se na druženju uz kavu s liječnicima razgovaralo o malignim bolestima Foto: HRV/M.K.

U organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, u Kulturnom centru Osijek održano je druženje pod nazivom Zdrava kava s doktorima. Riječ je o informativnom razgovoru s liječnicima i članicama udruge tijekom kojeg okupljeni mogu iz prve ruke doznati odgovore na brojna pitanja vezano uz dijagnozu, proces liječenja, suživot s rakom, psihološku podršku itd.

Predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera istaknula je važnost ovakvih neformalnih druženja, posebice za oboljele žene.

 - Cilj ovog projekta je otvoreno pričati o bolesti s kojom se susreće najveći broj žena, educirati i potaknuti na redovitu brigu o zdravlju – naglasila je Kalogjera.

Svaka bi odgovorna žena trebala jednom godišnje obaviti ginekološke i radiološke preglede, zaključak je s ovog događaj. Naglašeno je i kako se zbog Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, ova bolest u posljednje vrijeme otkriva u nešto nižem stadiju razvoja. Kada se na vrijeme otkrije, stopa preživljenja je preko 95 posto.

Zdravu kavu s doktorima članice udruge Nismo same u sklopu svog EU projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, provode u 15 hrvatskih gradova.

Pročitano 268 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase