Ispiši ovu stranicu

Održana koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina vukovarsko-srijemske županije

Održana je posljednja u ovom sazivu Koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije s obzirom da će u svibnju biti održani manjinski izbori.

Predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević pohvalio je sva Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina što su uspjeli, s obzirom na pandemiju, odraditi dio aktivnosti koje su planirane u protekle četiri godine.

- Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan s obzirom da je Koordinacija funkcionirala u najboljem redu. Sve aktivnosti koje smo predvidjeli, odradili smo u zadanom roku. Financirani smo od strane županije, a došlo je i do povećanja sredstava. Nadam se da ćemo realizirati sve programe koje smo odredili za 2023. godinu. Nastavljamo s projektom “Dunav nas spaja” koji se odvija sa Savezom za nacionalne manjine Autonomne pokrajine Vojvodine. To je hvalevrijedan projekt koji će povezati Vijeća i predstavnike s ovih prostora i prostora AP-a Vojvodine – rekao je Mikerević.

Zamjenik župana vukovarsko-srijemske iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić istaknuo je kako je naglasak stavljen na manjinske izbori koji će se održati u svibnju ove godine.

- Pokušat ćemo da one nacionalne manjine koje su do sada bile malo inertnije, a možda ispunjavaju uvijete da imaju svoje predstavnike ako ne i Vijeća, da ih na neki način motiviramo. Tu prije svega mislimo na predstavnike romske nacionalne manjine i makedonske. Cilj je da sve manjine u okviru županije rade zajednički pa čak i ako su malobrojne. Cilj sastanka je da vidimo koje nam aktivnosti dolaze vezano za manjinske izbore, za manjinska Vijeća i predstavnike koji su planirani za svibanj ove godine – istaknuo je Jeremić.

Rozalija Jakumetović, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije istaknula je kako je zadovoljna dosadašnjim radom koordinacije vijeća.
- Složni smo i odlično surađujemo. Koordinacija brine o svim nacionalnim manjinama. Izbori su pred nama, nadam se da će sve nacionalne manjine to ozbiljno shvatiti te izaći na izbore – poručila je Jakumetović.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI