Ispiši ovu stranicu

Počela isplata dodatka radi ublažavanja rasta troškova života onim umirovljenicima koji ga nisu dobili u prosincu

Počela isplata dodatka radi ublažavanja rasta troškova života onim umirovljenicima koji ga nisu dobili u prosincu Foto: HRV/Marija Molnar

Danas počinje isplata jednokratnog novčanog primanja  korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Primanje će biti isplaćeno korisnicima kojima se uz mirovinu ostvarenu u Republici Hrvatskoj isplaćuje i mirovina iz inozemstva, a kojima jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica rasta troškova života nije isplaćeno u prosincu 2022.

Navedeni su korisnici bili obvezni do 28. veljače 2023. Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu.

Također, u ovoj isplati jednokratno novčano rpimanje bit će isplaćeno i korisnicima hrvatske mirovine koji su pravo na mirovinu ostvarili do 31. prosinca 2022. te su zatečeni u isplati za mjesec prosinac 2022., odnosno najkasnije na dan 15. veljače 2023., priopćeno je iz HZMO-a.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar