NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Grad Vukovar dodijelio 11 novih kadrovskih stanova

Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici FOTO: HRV/M.Čorak

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje Grad Vukovar od 2019. godine dodjeljuje kadrovske stambene jedinice na području grada, a temeljem natječaja iz 2022. godine dodijeljeno je 11 stanova. Odluke o odabiru svečano su korisnicima u gradskoj vijećnici uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić te privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu Martina Prepunić.

S ČETVERO DJECE

Jedna od dobitnica kadrovskog stana je profesorica pedagogije i povijesti Sanja Držaić Medo koja se u Vukovar doseljava iz Vinkovaca sa suprugom i četvero djece.
- Nakon završenog fakulteta posao sam odmah pronašla u Vukovaru i ovaj stan mi jako puno znači. Ovdje planiramo živjeti zauvijek - rekla je Sanja te dodala kako se cijela obitelj iznimno veseli životu u gradu na Dunavu.

Dvadesetosmogodišnja radna terapeutkinja Marina Morduš u stanu od 64 kvadrata živjet će sa suprugom i jednogodišnjom kćeri.
- Dobiti kadrovski stan je jedna velika životna prilika i nama kao mladoj obitelji koja kreće od nule ovo jako puno znači - rekla je Martina. 

Kadrovski stanovi Ivančić 2023 M.Čorak

OSNAŽIVANJE GRADA

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je dobitnicima stambenih jedinica te im poželio sreću u radu i životu u našem gradu.
- Riječ je o kadrovima koji su potrebni gradu Vukovaru i drago mi je da smo uspjeli riješiti njihovo stambeno pitanje. Kroz ovaj projekt od 2019. godine zbrinuli smo gotovo 150 osoba. To je vrlo važno jer smo na taj način kadrovski ojačali grad, ali i privukli mlade osobe u našu sredinu - rekao je Penava te poručio kako je ovo jedna lijepa priča koja osnažuje Vukovar.

PRIJAVE DO KRAJA OŽUJKA

Pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić napomenula je kako su stanovi dodijeljeni za 2022. godinu te kako je ovo prvi puta da se dodjela prenijela u iduću godinu. Razlog tome je, kaže, kasno potpisivanje sporazuma sa Središnjim državnim uredom, a nakon toga i produženo vrijeme sanacije i pripreme stanova za useljenja.
- Uručili smo odluke, a kroz nekoliko dana kreće i dodjela ključeva. Ove godine dodijelili smo stanove za 11 kadrova od toga su dva pripadnika MORH-a, jedan pripadnik MUP-a, jedan pripadnik JVP Vukovar, dva doktora medicine, jedan magistar farmacije, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra prava te profesorica pedagogije i povijesti - objasnila je Mujkić te dodala kako u prosjeku godišnje zaprime između 70 i 100 zahtjeva koji se potom boduju.
- Krajem prošle godine napravili smo blage izmjene u pravilniku kako bismo ga još detaljnije definirali i kako bi bilo što manje prostora za subjektivne procjene i da bi sve bilo transparentno, jasno i definirano - kaže Mujkić. Zahtjevi za ovu godinu podnose se do posljednjeg dana ožujka, a nada se kako će se i ove godine moći zbrinuti desetak obitelji.

Od početka provođenja ove mjere 2019. godine do kraja prošle, kroz ovu mjeru Grad je dodijelio ukupno 70 kadrovskih stambenih jedinica te tako zbrinuo ukupno 148 osoba te 48 djece.

Pročitano 920 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija