NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Grad Vukovar dodijelio 11 novih kadrovskih stanova

Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici FOTO: HRV/M.Čorak

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje Grad Vukovar od 2019. godine dodjeljuje kadrovske stambene jedinice na području grada, a temeljem natječaja iz 2022. godine dodijeljeno je 11 stanova. Odluke o odabiru svečano su korisnicima u gradskoj vijećnici uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić te privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu Martina Prepunić.

S ČETVERO DJECE

Jedna od dobitnica kadrovskog stana je profesorica pedagogije i povijesti Sanja Držaić Medo koja se u Vukovar doseljava iz Vinkovaca sa suprugom i četvero djece.
- Nakon završenog fakulteta posao sam odmah pronašla u Vukovaru i ovaj stan mi jako puno znači. Ovdje planiramo živjeti zauvijek - rekla je Sanja te dodala kako se cijela obitelj iznimno veseli životu u gradu na Dunavu.

Dvadesetosmogodišnja radna terapeutkinja Marina Morduš u stanu od 64 kvadrata živjet će sa suprugom i jednogodišnjom kćeri.
- Dobiti kadrovski stan je jedna velika životna prilika i nama kao mladoj obitelji koja kreće od nule ovo jako puno znači - rekla je Martina. 

Kadrovski stanovi Ivančić 2023 M.Čorak

OSNAŽIVANJE GRADA

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je dobitnicima stambenih jedinica te im poželio sreću u radu i životu u našem gradu.
- Riječ je o kadrovima koji su potrebni gradu Vukovaru i drago mi je da smo uspjeli riješiti njihovo stambeno pitanje. Kroz ovaj projekt od 2019. godine zbrinuli smo gotovo 150 osoba. To je vrlo važno jer smo na taj način kadrovski ojačali grad, ali i privukli mlade osobe u našu sredinu - rekao je Penava te poručio kako je ovo jedna lijepa priča koja osnažuje Vukovar.

PRIJAVE DO KRAJA OŽUJKA

Pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić napomenula je kako su stanovi dodijeljeni za 2022. godinu te kako je ovo prvi puta da se dodjela prenijela u iduću godinu. Razlog tome je, kaže, kasno potpisivanje sporazuma sa Središnjim državnim uredom, a nakon toga i produženo vrijeme sanacije i pripreme stanova za useljenja.
- Uručili smo odluke, a kroz nekoliko dana kreće i dodjela ključeva. Ove godine dodijelili smo stanove za 11 kadrova od toga su dva pripadnika MORH-a, jedan pripadnik MUP-a, jedan pripadnik JVP Vukovar, dva doktora medicine, jedan magistar farmacije, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra prava te profesorica pedagogije i povijesti - objasnila je Mujkić te dodala kako u prosjeku godišnje zaprime između 70 i 100 zahtjeva koji se potom boduju.
- Krajem prošle godine napravili smo blage izmjene u pravilniku kako bismo ga još detaljnije definirali i kako bi bilo što manje prostora za subjektivne procjene i da bi sve bilo transparentno, jasno i definirano - kaže Mujkić. Zahtjevi za ovu godinu podnose se do posljednjeg dana ožujka, a nada se kako će se i ove godine moći zbrinuti desetak obitelji.

Od početka provođenja ove mjere 2019. godine do kraja prošle, kroz ovu mjeru Grad je dodijelio ukupno 70 kadrovskih stambenih jedinica te tako zbrinuo ukupno 148 osoba te 48 djece.

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija